Sport

Atenţie, CFR Cluj! AZ Alkmaar e în mare formă înaintea meciul din Conference League. A făcut spectacol în Olanda. Video

AZ Alkmaar este următoarea adversară a lui CFR Cluj în grupele Conference League, iar formaţia batavă e în mare formă.
17.10.2021 | 16:33
Atentie CFR Cluj AZ Alkmaar e in mare forma inaintea meciul din Conference League A facut spectacol in Olanda Video
ADVERTISEMENT

CFR Cluj este obligată să facă un meci bun cu AZ Alkmaar, următoarea adversară din grupele Conference League. Cele două se întâlnesc joi, de la ora 22:00, în etapa a 3-a din Grupa D, iar campioana României are nevoie de o victorie ca să poată spera la primăvara europeană.

AZ Alkmaar, următoarea adversară a lui CFR Cluj din Conference League, a făcut show în Olanda

AZ Alkmaar a spulberat-o pe Utrecht, scor 5-1, în etapa a 9-a din Eredivisie, iar echipa antrenată de Pascal Jansen a urcat pe locul 12, după un start mai modest al sezonului. Jesper Karlsson a fost omul meciului jucat duminică, după ce a oferit două pase decisive şi a marcat un gol.

ADVERTISEMENT

Dani de Wit s-a numărat, la rândul lui, printre remarcaţi, acesta reuşind să marcheze o dublă în AZ Alkmaar – Utrecht 5-1. Pe lista marcatorilor s-au mai regăsit Vangelis Pavlidis şi Albert Gudmundsson.

Utrecht a reuşit să marcheze golul de onoare, în minutul 90+1, prin Quinten Timber, însă nu a pus prea mari probleme adversarei lui CFR Cluj din Conference League.

ADVERTISEMENT

Ce au scris olandezii după AZ Alkmaar – Utrecht 5-1

“AZ a întâlnit o echipă Utrecht care nu a putut să fie recunoscută. Scorul final a arătat clar diferenţa dintre cele două echipe. AZ Alkmaar ar mai fi putut să marcheze, după ce şi-a creat câteva ocazii mari, mai ales că Utrecht a fost o umbră a echipei dinaintea pauzei internaţionale.

După un start bun de sezon, Utrecht era văzută drept favorită azi, însă poziţia din clasament nu a avut nicio legătură cu jocul prestat. AZ Alkmaar a avut un start de sezon mai slab, dar este pe o pantă ascendentă acum.

ADVERTISEMENT

Cu trei victorii în ultimele trei meciuri, inclusiv partida din Conference League, încrederea a crescut la nivelul lotului lui Pascal Jansen”, au scris cei de la fcupdate.nl.

CFR Cluj ocupă ultimul loc în Grupa D

CFR Cluj a avut un start modest în Grupa D din Conference League. Campioana României a pierdut primul meci, 0-1 cu Jablonec, în care a jucat aproape 40 de minute în inferioritate numerică, după eliminarea lui Camora.

ADVERTISEMENT

În al doilea meci, cu Randers, CFR Cluj a fost condusă, însă a obţinut un punct cu ajutorul golului marcat de Claudiu Petrila. După primele două etape, CFR Cluj ocupă ultimul loc, cu 1 punct.

Joi, tot de la ora 22:00, se va disputa şi meciul Jablonec – Randers, iar clujenii ar avea nevoie aici de un rezultat de egalitate, însă sunt obligaţi să obţină un rezultat bun, în Gruia, cu AZ Alkmaar.

Primul loc din grupele Conference se va califica direct în optimile de finală, în timp ce locul 2 duce într-un baraj pentru calificarea în optimi. În acest play-off, adversara va veni din Europa League, din rândul formaţiilor care vor termina pe locul 3.

ADVERTISEMENT