News

Atenție pentru românii care aveau cumpărate vacanțe. Hotelurile, barurile şi restaurantele din Spania pot rămâne închise până la Crăciun

19.04.2020 | 11:41
Atentie pentru romanii care aveau cumparate vacante Hotelurile barurile si restaurantele din Spania pot ramane inchise pana la Craciun
ADVERTISEMENT

Atenție pentru românii care aveau cumpărate vacanțe. Mai multe țări au anunțat deja măsuri fără precedent în turism. Printre ele se află și Spania, o țară „cu priză” la amatorii de concedii.

Atenție pentru românii care aveau cumpărate vacanțe

Ministrul Economiei, Yolanda Diaz ar vrea să reactiveze forţa de muncă în două etape care se vor extinde până pe tot parcursul anului.

ADVERTISEMENT

Totuși, aceasta a avertizat – hotelurile, barurile şi restaurantele pot rămâne închise până la Crăciun, ceea ce ar da peste cap turismul intern.

Hotelurile, barurile şi restaurantele din Spania pot rămâne închise până la Crăciun

Prima etapa va include redeschiderea industriilor textile în această vară. În cea de-a doua se repornește sectorul turismului prin redeschidrea hotelurilor, barurilor sau a restaurantelor. Aceasta se va desfăşura însă la finalul anului.

ADVERTISEMENT

Sectoare precum cel al turismului, culturii sau activităţilor dedicate timpului liber se vor confrunta cu dificultăţi enorme în ceea ce priveşte redeschidrea lor.

Companiile aeriene, croazierele, restaurantele, hotelurile şi magazinele se pot regăsi în zonele afectate, anunţă ministrul Yolanda Diaz.

ADVERTISEMENT

„Ministerul Muncii şi Economiei Sociale lucrează în două faze pentru a implementa măsurile potirvite în sectoarele cele mai afectate: este vorba despre excepţionalitate atenuată, care va dura până în această vară şi normalitate atenuată, care va dura până la sfârşitul anului”, a transmis Ministerul printr-un comunicat.

Vă reamintim că Spania este a doua cea mai afetată ţară europeană de pandemie. Totuși, de săptămâna aceasta, vor avea voie să se ducă la muncă muncitorii din construcţii şi alte sectoare neesenţiale şi care nu pot lucra de acasă.

ADVERTISEMENT

La urcarea în metrou sau în trenurile pentru navetişti, lucrătorii vor primi măşti pe care vor avea obligaţia să le poarte pe tot parcursul zilei de lucru.

ADVERTISEMENT