Sport

Atmosferă încinsă în derby-ul U Cluj – CFR Cluj! Motivul pentru care a fost amânat startul meciului

Atmosferă de mare meci pe Cluj Arena la derby-ul dintre Universitatea și CFR. Confruntarea a fost amânată câteva minute înainte de start din cauza torțelor și fumigenelor.
23.10.2022 | 21:37
Atmosfera incinsa in derbyul U Cluj  CFR Cluj Motivul pentru care a fost amanat startul meciului
Atmosfera de la U Cluj cu CFR Cluj. Sursa: captură tv
ADVERTISEMENT

La doar trei zile distanță de la derby-ul din Cupa României, Universitatea și CFR Cluj s-au întâlnit în campionat. Cluj Arena s-a umplut pentru confruntarea din SuperLigă, peste 25.000 de fani fiind în tribune.

Atmosferă încinsă în derby-ul U Cluj – CFR Cluj! Startul meciului, amânat câteva minute

Startul meciului a fost amânat pentru câteva minute din cauza torțelor și a fumigenelor aruncate în teren de fanii celor de la Universitatea Cluj. Este primul derby local din campionat pentru Dan Petrescu, cel care a câștigat patru titluri alături de CFR Cluj.

ADVERTISEMENT

Dintre jucătorii celor de la CFR Cluj, Mario Camora și Ciprian Deac sunt cei care au mai prins derby-uri cu rivala din oraș până la cele două din această săptămână. Antrenorul celor de la CFR Cluj susține că este sigur că și ceilalți jucători înțeleg importanța meciului.

Dan Petrescu a surprins înainte de meci: “Dacă nu voi lua campionatul, nu va fi o tragedie!”

Tehnicianul celor de la CFR Cluj a declarat înaintea meciului că nu ar fi o tragedie dacă echipa nu ar lua campionatul, deși are cinci titluri consecutive în SuperLiga:

ADVERTISEMENT

”Obiectivele mele au fost și sunt mereu câștigarea campionatului și calificarea în grupe. N-am nicăieri în contract că trebuie să ajung în primăvară sau în finală. Și acum sunt în obiectiv, încă ne batem la campionat, avem șanse să luăm campionatul.

Și în Europa suntem în grupe și chiar cu șanse să mergem în primăvara europeană. Dacă nu voi lua campionatul la finalul sezonului, n-ar fi o tragedie.

ADVERTISEMENT

Nu știu ce echipă a luat 5 din 5 sau 6 din 6, e greu să iei în fiecare an. Eu sunt conștient că va fi greu anul ăsta. Îmi doresc, dar sunt și realist pentru că, într-adevăr, anul ăsta vor fi mai multe echipe la titlu decât anul trecut. Anii trecuți erau 2-3, în opinia mea vor fi 5-6. Sută la sută vor fi și FCSB și Universitatea Craiova”, a spus Dan Petrescu.

Emil Boc, în tribunele Cluj Arena!

În urmă cu câteva zile, U Cluj și CFR Cluj au remizat în cupă, scor 1-1. Echipa lui Eugen Neagoe a fost la un pas să câștige meciul, dar Andrei Burcă a salvat de pe linia porții, mingea care putea duce scorul la 1-1.

ADVERTISEMENT

În tribunele de pe Cluj Arena a fost și primarul orașului, Emil Boc. Edilul a sărbătorit alături de jucători promovarea în prima ligă, la finalul sezonului trecut, chiar pe gazonul din Șoseaua Ștefan cel Mare.

ADVERTISEMENT