Sport

Barcelona, victorie clară cu Real Madrid. Cum au arătat echipele și ce jucători a pierdut Xavi

Barcelona s-a impus la scor de neprezentare în meciul amical cu Real Madrid. Doi jucători ai „catalanilor” au ieșit accidentați de pe teren.
30.07.2023 | 12:01
Barcelona victorie clara cu Real Madrid Cum au aratat echipele si ce jucatori a pierdut Xavi
Barcelona a câștigat amicalul de lux cu Real Madrid. Foto: Twitter - @Barcelona.
ADVERTISEMENT

Barcelona s-a impus fără emoții în amicalul cu Real Madrid de pe stadionul AT&T din Texas, scor 3-0. Ousmane Dembele, Fermin Lopez și Ferran Torres au marcat pentru „catalani”, în timp ce „galacticii” au lovit de cinci ori bara.

Barcelona, victorie clară cu Real Madrid în amicalul din Statele Unite

Barcelona a deschis scorul după un sfert de oră prin Ousmane Dembele care l-a învins pe Thibaut Courtois cu un șut la colțul lung, după o pasă venită de la Pedri. Cinci minute mai târziu, Vinicius Jr. putea să restabilească egalitatea, însă brazilianul a ratat o lovitură de la 11 metri.

ADVERTISEMENT

În minutul 85, Fermin Lopez a dublat avantajul Barcelonei, iar scorul final a fost stabilit șase minute mai târziu de către Ferran Torres. În cantonamentul de vară, Barcelona a mai evoluat în două meciuri amicale împotriva lui Kobe (2-0, Japonia) și Arsenal (3-5).

De cealaltă parte, Real Madrid a suferit prima înfrângere în trei meciuri de pregătire. Echipa antrenată de Carlo Ancelotti a câștigat primele două partide amicale cu AC Milan (3-2) și Manchester United (2-0). „Galacticii” joacă pe 3 august cu Juventus, în timp ce Barcelona evoluează o zi mai devreme cu AC Milan, dar și pe 8 august cu Tottenham.

ADVERTISEMENT

Echipele de start:

Real Madrid: Courtois – Carvajal, Militao, Alaba, Mendy – Tchouameni, Camavinga, Valverde – Bellingham, Rodrygo, Vinicius. Au mai jucat: Fran Garcia, T. Kroos, L. Modric, Joselu, B. Diaz. Antrenor: Carlo Ancelotti.

Barcelona: Ter Stegen – Balde, Araujo, Christensen, Kounde – Oriol, Gundogan, De Jong – Pedri, Lewandowski, Dembele. Au mai jucat: E. Garcia, S. Roberto, Raphinha, F. Lopez, S. Dest, A. Fati, F. Torrres, M. Alonso, Abde. Antrenor: Xavi.

ADVERTISEMENT

Două pierderi uriașe pentru Barcelona după amicalul cu Real Madrid

După duelul cu Real Madrid, Barcelona a pierdut doi jucători extrem de importanți, în urma unor accidentări. Este vorba despre Ilkay Gundogan, sosit în această vară pe Camp Nou. Mijlocașul german a ieșit în minutul 42, după ce a acuzat dureri la mușchii adductori de la piciorul drept.

De cealaltă parte, Andreas Christensen a ieșit de pe gazon în minutul 29, în urma unor dureri musculare. Conform publicației spaniole as.com, Gundogan și Christensen vor rata restul cantonamentului din Statele Unite ale Americii.

ADVERTISEMENT

Următorul sezon din La Liga va lua startul în weekend-ul 12-13 august. Barcelona debutează în deplasare, contra celor de la Getafe, în timp ce Real Madrid evoluează tot pe teren străin în compania celor de la Athletic Bilbao.

Ousmane Dembele nu vrea să plece de la Barcelona

Ousmane Dembele a intrat în atenția celor de la PSG, mai ales în contextul în care, parizienii vor să-l cedeze în această vară pe Kylian Mbappe. Campioana Franței este decisă să plătească clauza de reziliere a jucătorului, care se ridică la 50 de milioane de euro. Suma se va dubla de la 1 august, când clauza veche va expira.

Totuși, atacantul nu ia în calcul să plece de la Barcelona, potrivit sport.es. Internaționalul francez este decis să rămână pe Camp Nou, chiar dacă PSG ar fi putut să-i ofere fotbalistului un salariu mai atractiv. Dembele are o relație excelentă cu Xavi și se simte confortabil în lotul clubului blaugrana.

ADVERTISEMENT