News

Au cumpărat un liceu abandonat și l-au transformat într-o clădire superbă de locuit. Sălile de clasă au devenit apartamente de lux. Foto

Trei investitori îndrăzneţi au transformat clădirea unui fost liceu într-un complex rezidenţial de lux, în suburbiile oraşului Pittsburgh.
27.05.2023 | 21:32
Aşa arată pe exterior vechiul liceu, transformat în complex de lux
ADVERTISEMENT

În urmă cu aproape patru ani, Jesse Wig a fost abordat cu o idee afacere care includea cumpărarea un liceu vechi din Homestead, Pennsylvania, situat la aproximativ 10 km distanță de Pittsburgh.

Chiria lunară în fostul liceu pleacă de la 1.400 de dolari

Clădirea era abandonată de aproape un deceniu, dar Wig, agent imobiliar și investitor, deşi a văzut potențialul spațiului, era conştient că nu poate prelua singur proiectul, pentru a-l duce la îndeplinire.

ADVERTISEMENT

Jesse Wig a luat legătura cu Adam Colucci, un investitor imobiliar, în vârstă de 35 de ani, și proprietar al unei afaceri audio-video, și cu Dan Spanovich, un dezvoltator imobiliar și avocat, în vârstă de 42 de ani.

În mai 2019, trio-ul a cumpărat școala abandonată, Bowtie High, pentru 100.000 de dolari și a transformat-o într-un bloc cu 31 de apartamente. Renovarea a început la începutul anului 2020 și a durat aproximativ 18 luni.

ADVERTISEMENT

Colucci a declarat pentru CNBC că preocuparea cea mai mare a celor trei a fost câți bani ar fi necesari pentru a transforma spațiul, ceea ce a devenit o problemă și mai presantă atunci când o bancă şi-a retraa finanțarea în ultimul moment.

Wig, Colucci și Spanovich au găsit o altă bancă și și-au obţinut un credit ipotecar de două milioane de dolari, pe care îl plătesc cu 12.129 de dolari/lună. De asemenea, partenerii acestora au investit şi ei 1,3 milioane de dolari.

ADVERTISEMENT

În total, renovarea vechiului liceu a costat 3,3 milioane de dolari, o sumă de care investitorii sunt încă șocați. „Nu sunt sigur că am fi făcut renovarea dacă am fi ştiut de la început de câte va fi nevoie”, a spus Spanovich.

Renovarea unui liceu vechi a însemnat ca proiectul să fie calificat pentru credite fiscale istorice din partea statului Pennsylvania și a guvernului federal. De asemenea, însemna și că trebuie să se păstreze semnificația istorică a clădirii și a holurilor sale.

ADVERTISEMENT

Închirierea locuinţelor de la Bowtie High a început în octombrie 2021, iar în șase luni fostul liceu ajunsese la gradul de ocupare de 100%. În clădire există 31 de apartamente, cu o chirie lunară care porneşte de la 1.400 de dolari pentru cele cu un dormitor şi începând de la 1.600 de dolari pentru cele cu două dormitoare.

Unele camere, care au fost săli de clasă, au pe pereţi tablele originale și o cantitate de invidiat de lumină naturală, datorită ferestrelor masive ce dau în exterior. Apartamentele sunt, de asemenea, echipate cu electrocasnice din oțel inoxidabil, mașini de spălat, uscătoare și dressing-uri.

ADVERTISEMENT