News

Au fost găsiți bani pentru majorarea pensiilor. Marcel Ciolacu anunță că „legea intră în linie dreaptă în Parlament”

Coaliția de guvernare a ajuns la o înțelegere pe legea pensiilor. Liderii spun că au clarificat aspectele privind sursele de finanțare.
13.11.2023 | 23:09
Au fost gasiti bani pentru majorarea pensiilor Marcel Ciolacu anunta ca legea intra in linie dreapta in Parlament
Au fost găsiți bani pentru majorarea pensiilor. Foto Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Au fost găsiți bani pentru majorarea pensiilor. Anunțul a fost făcut, luni, de liderii PSD și PNL, după ședința coaliției de guvernare. În urma discuțiilor, au fost clarificate toate aspectele privind pensiile, spun reprezentații formațiunilor politice.

Au fost găsiți bani pentru majorarea pensiilor

Premierul Marcel Ciolacu și liderul liberalilor, Nicolae Ciucă, au discutat la începutul săptămânii despre legea pensiilor. Totodată, subiectul referitor la găsirea banilor pentru creșterile ce urmează să fie făcute anul viitor a fost dezbătut . După terminarea ședinței, șeful Executivului a postat un mesaj pe Facebook.

ADVERTISEMENT

La scurt timp, Nicolae Ciucă a publicat și el un anunț în mediul online. Ambii lideri politici susțin că au fost lămurite toate informațiile și nelămuririle referitoare la acest aspect, inclusiv cele cu privire la sursele de finanțare.

„Legea intră în line dreaptă în Parlament, fiind susținută de întreaga Coaliție”, a scris Marcel Ciolacu. De asemenea, premierul spune că va fi inițiat un proiect pentru a combate evaziunea fiscală.

ADVERTISEMENT

„Am decis ca, împreună cu domnul președinte Ciucă, să depunem cât mai repede un proiect pentru combaterea evaziunii fiscale și creșterea încasărilor la buget. Îi asigur pe pensionari că ne vom ține de cuvânt! Pensiile vor fi indexate, iar inechitățile eliminate prin recalculare”, a mai spus prim-ministrul.

Bugetul pe anul 2024 se află pe agenda coaliției de guvernare

Ciolacu a vorbit și despre bugetul pe anul 2024, care va fi pus la punct în curând. El a precizat că urmează să aibă întâlniri cu reprezentanții din Ministerul Educației și Ministerul Sănătății, pentru a discuta problemele privind salarizarea.

ADVERTISEMENT

Și liderul PNL, Nicolae Ciucă, a vorbit despre bugetul pe anul 2024, care se va afla pe agenda coaliției de guvernare. Acesta a punctat că întâietate vor avea banii pentru proiectele de investiții: : Programul Național ”Anghel Saligny”, Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) și proiectele derulate prin Compania Național de Investiții (CNI).

„Am analizat, de asemenea, reorganizarea internă a ministerelor. Primele două vizate fiind cel al Agriculturii și cel al Mediului. Se urmărește flexibilizarea proceselor de decizie, pentru ca structurile instituționale să devină mai eficiente, cheltuind mai puțini bani publici. În același registru, am discutat despre îmbunătățirea colectării.

ADVERTISEMENT

Astfel, împreună cu premierul Marcel Ciolacu vom semna și depune în Parlament un proiect de lege privind combaterea evaziunii fiscale”, a transmis Nicolae Ciucă, lider PNL.

ADVERTISEMENT