Fotbal international

Au „rupt” vestiarul. Cum au sărbătorit fotbaliștii lui Chelsea calificarea în finala Ligii Campionilor. Video

06.05.2021 | 09:20
Au rupt vestiarul Cum au sarbatorit fotbalistii lui Chelsea calificarea in finala Ligii Campionilor Video
ADVERTISEMENT

Chelsea va juca a treia finală UEFA Champions League din istorie, pe 29 mai, la Istanbul. „Albaștrii” i-au pus la colț pe ”galacticii” de la Real Madrid la capătul unei duble manșe în care au fost superiori trupei lui Zinedine Zidane.

Londonezii au zguduit vestiarul la finalul întâlnirii de pe Stamford Bridge. Portarul Mendy, care a avut câteva parade excepționale, a dat tonul petrecerii.

ADVERTISEMENT

Ceilalți coechipieri i s-au alăturat imediat. Au scandat și au cântat, celebrând calificarea în ultimul act al celei mai importante competiții continentale intercluburi.

Chelsea a renăscut sub conducerea lui Thomas Tuchel. Jucătorii au dat petrecere în vestiar

Demis de PSG la sfârșitul lunii decembrie, Thomas Tuchel a preluat-o pe Chelsea în ianuarie, când echipa era pe locul 10 în Premier League. În doar patru luni antrenorul german i-a calificat pe ”albaștrii” în finala Cupei Angliei și a Ligii Campionilor.

ADVERTISEMENT

Conștienți de importanța performanței pe care a atins-o, după dubla cu Real Madrid, din semifinalele Ligii Campionilor, fotbaliștii lui Tuchel au ”rupt” vestiarul într-o explozie de bucurie.

Portarul Edouard Mendy și atacantul Timo Werner au dat statul petrecerii la finalul căreia londonezii erau și mai sleiți de puteri, dar și mai răgușiți.

ADVERTISEMENT

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Chelsea FC (@chelseafc)

Chelsea, din nou în finala Ligii Campionilor după 9 ani

Trupa finanțată de miliardarul Roman Abramovic va disputa pe 29 mai a treia finală din istorie și a două în mai puțin de 10 ani. Ultima oară când ”albaștrii” s-au calificat în ultimul act al Ligii Campionilor au și câștigat trofeul, în fața lui Bayern Munchen, după executarea loviturilor de departajare.

Interesant este că și prima finală pe care au disputat-o, în 2008, contra lui Manchester United, a avut nevoie de lovituri de departajare pentru stabilirea învingătoarei. Atunci s-a impus trupa antrenată de Sir Alex Ferguson.

ADVERTISEMENT

Finala Ligii Campionilor, ediția 2020/2021, este programată la data de 29 mai, la Istanbul, pe arena Atatürk Olimpiyat și le va aduce față în față pe Chelsea și Manchester City.

ADVERTISEMENT