News

AUR a mers la consultările de la Cotroceni cu un cadou special pentru Klaus Iohannis, de ziua lui. “Un bilet, doar dus, către Tenerife”

AUR a mers la consultările de la Cotroceni cu un bilet de avion pentru Klaus Iohannis. George Simion: „Nu puteam să venim la om cu mâna goală”
13.06.2023 | 15:07
AUR a mers la consultarile de la Cotroceni cu un cadou special pentru Klaus Iohannis de ziua lui Un bilet doar dus catre Tenerife
AUR a mers la consultările de la Cotroceni cu un cadou pentru președinte. Colaj Fantik.ro/ Sursa foto: Captură Digi 24/ Facebook George Simion
ADVERTISEMENT

AUR a mers la consultările de la Cotroceni cu un cadou pentru președintele Klaus Iohannis. Liderul formațiunii politice, George Simion, a hotârât să îi dăruiască șefului statului un bilet, doar de dus, către Tenerife.

AUR a mers la consultările de la Cotroceni cu un bilet de avion pentru Klaus Iohannis

În stilul caracteristic, președintele AUR a ținut să declare în fața jurnaliștilor că acest cadou special este la fel de consistent ca cel făcut de PSD, și anume „dăruirea” premierului.

ADVERTISEMENT

„Nu puteam să venim la om cu mâna goală, de ziua lui de naștere! I-am luat un bilet, la bussines class, doar dus către Tenerife. De ziua domniei sale, am zis să îi facem un cadou, la fel de consistent cum i-au făcut și cei de la PSD.

Dacă PSD i-a dat cadou încă un prim-ministru de ziua lui, am zis să îi facem și noi un cadou, poate la fel de consistent. I-am adus domnului Iohannis și programul de guvernare al AUR. Vom avea și propunere de premier”, a transmis George Simion.

ADVERTISEMENT

Liderul AUR, aluzie la plecările externe ale președintelui

Totodată, liderul AUR a precizat că i-a adus președintelui „ceva ce îi place”, fâcând aluzie la plecările lui Iohannis cu avioanele private de lux. Amintim că deplasările externe ale liderului statului au stârnit o serie de critici din partea politicienilor, din cauza cheltuielilor.

Potrivit informațiilor publicate pe site-ul Administrației Prezidențiale, bugetul inițial pentru plecările în alte state ale președintelui, în anul 2022, era prevăzut la suma de 5.600.000 de lei. Însă, poate fi extins la 8,1 milioane.

ADVERTISEMENT

În accest an, cheltuielile prevăzute sunt și mai ridicate. Vorbim de 27.190.000 de lei pentru deplasările externe ale lui Iohannis, cu posibilitatea extinderii la 33.984.000 lei prin credite de angajament.

Declarațiile lui George Simion au fost făcute înainte de a intra la consultările de la Cotroceni desfășurate pentru desemnarea candidatului pentru conducerea Guvernului. În urma acestora, Klaus Iohannis l-a desemnat premier pe liderul PSD, Marcel Ciolacu.

ADVERTISEMENT

„Românilor li s-a promis o guvernare care rezolvă marile crize care s-au arătat deja la orizont atunci, și au fost rezolvate. În aceste condiții, după consultările pe care le-am avut astăzi cred că nu este nicio surpriză, dar, acum desemnez pentru poziția de prim ministru al României pe domnul Marcel Ciolacu, pe care-l invit să formeze un guvern al coaliției și să continue munca dedicată, serioasă, eficientă și eficace a coaliției”, a transmis președintele Klaus Iohannis, în urma consultărilor.

 

 

ADVERTISEMENT
Locul din România care pare rupt din filmele SF. E la o oră...
Locul din România care pare rupt din filmele SF. E la o oră şi jumătate de Bucureşti, iar intrarea costă doar 45 de lei
”Fratele” lui Adi Mutu a ajuns de nerecunoscut și a venit în România:...
”Fratele” lui Adi Mutu a ajuns de nerecunoscut și a venit în România: ”Uitați-vă la mine, din cauza voastră sunt așa”
Polițista din stadion devenită virală și-a vopsit sânii în culorile echipei favorite și...
Polițista din stadion devenită virală și-a vopsit sânii în culorile echipei favorite și a pozat așa pe Instagram: „Oamenii mei frumoși, a ieșit soarele!”
Presupusa amantă a lui Lionel Messi a rupt tăcerea despre relaţia cu starul...
Presupusa amantă a lui Lionel Messi a rupt tăcerea despre relaţia cu starul argentinian. Jurnalista este de o frumuseţe uimitoare
Moștenirea controversată a lui Henry Kissinger: Lovituri de stat și genocide, de la...
Moștenirea controversată a lui Henry Kissinger: Lovituri de stat și genocide, de la khmerii roșii și Vietnam la războiul din Ucraina
Cum arată locul de vechi al Ronei Hartner din cimitirul Bellu? Acolo se...
Cum arată locul de vechi al Ronei Hartner din cimitirul Bellu? Acolo se odihnește și tatăl artistei GALERIE FOTO
PUTIN CUTREMURĂ toată planeta! Decizie ISTORICĂ pe final de an
PUTIN CUTREMURĂ toată planeta! Decizie ISTORICĂ pe final de an
Meghan, provocare urâtă pentru Regele Charles. Ce urmează pentru cuplul rebel
Meghan, provocare urâtă pentru Regele Charles. Ce urmează pentru cuplul rebel
Anamaria Prodan nu se mai ascunde. Adevărul despre noul iubit: „Mă susține, este...
Anamaria Prodan nu se mai ascunde. Adevărul despre noul iubit: „Mă susține, este fericit pentru mine și eu sunt fericită că am alături un bărbat în adevăratul sens al cuvântului”
Eugenia Șerban a obținut ordin de protecție împotriva fiului ei. Calvarul prin care...
Eugenia Șerban a obținut ordin de protecție împotriva fiului ei. Calvarul prin care trece după lupta cu cancerul
EXCLUSIV. De unde vin banii cu ajutorul cărora AUR și-a făcut ziar de...
EXCLUSIV. De unde vin banii cu ajutorul cărora AUR și-a făcut ziar de propagandă cu patru milioane de exemplare în trei luni
Ce pensie au Corina Chiriac și Maria Dragomiroiu. Câți bani primesc artistele: „M-a...
Ce pensie au Corina Chiriac și Maria Dragomiroiu. Câți bani primesc artistele: „M-a și înjurat lumea pe Facebook”
Care e singura țară europeană care se întinde pe trei continente? Europa, Africa...
Care e singura țară europeană care se întinde pe trei continente? Europa, Africa și America!