News

AUR anunță o moțiune de cenzură împotriva Executivului: ”Acest Guvern trebuie să plece până la Congresul PNL”

Partidul Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) anunță o moțiune de cenzură împotriva Guvernului condus de Florin Cîțu.
01.09.2021 | 16:54
AUR anunta o motiune de cenzura impotriva Executivului Acest Guvern trebuie sa plece pana la Congresul PNL
ADVERTISEMENT

În plin scandal intern din Coaliție, Guvernul condus de Florin Cîțu s-ar putea confrunta cu prima moțiune de cenzură din această sesiune parlamentară.

Partidul Alianța pentru Unirea Românilor (AUR), prin vocea co-liderului său, George Simion, spune că vrea ca Guvernul Cîțu să plece înainte de Congresul PNL din 25 septembrie.

ADVERTISEMENT

În acest sens, liderii Alianței au inițiat o moțiune de cenzură împotriva guvernului, principalul motiv fiind cel al creșterilor uriașe de prețuri pentru populație.

AUR depune moțiune de cenzură împotriva Executivului: ”Acest Guvern trebuie să plece până la Congresul PNL”

Chiar dacă textul moțiunii are doar 18 pagini, liderii AUR au susținut că există ”sute de motive” pentru care Guvernul Cîțu trebuie să plece.

ADVERTISEMENT

Formațiunea condusă de George Simion și Claudiu Târziu a anunțat că începe strângerea de semnături încă de miercuri, din prima zi a acestei sesiuni parlamentare.

”Vrem să anunțăm românii despre decizia pe care AUR, la nivel de conducere a celor două grupuri parlamentare a luat-o pentru depunerea unei moțiuni de cenzură împotriva Guvernului Cîțu, acum în primele zile ale sesiunii parlamentare.

ADVERTISEMENT

Am inițiat dialoguri cu parlamentari din toate partidele politice. Considerăm că Guvernul Cîțu trebuie să plece cât mai repede de la Palatul Victoria.  Nu putem să lăsăm Guvernul Cîțu să-și bată în continuare joc de români.

Textul moțiunii, care are 18 pagini, se numește ”Demiterea Guvernului Cîțu, singura șansă a României de a trăi”. Nu putem să așteptăm până pe 25 septembrie sau 2 octombrie”, a spus George Simion, în fața presei.

ADVERTISEMENT

AUR speră să obțină semnături și de la USR PLUS

Cei de la AUR sunt extrem de optimiști că vor reuși să doboare Guvernul Cîțu. Ei speră să culeagă semnături de la USR PLUS, partid aflat în Coaliție, dar la ”cuțite” cu premierul.

Moțiunea de cenzură ar urma să fie depusă înainte de Congresul PNL din 25 septembrie, mai precizează George Simion.

”Cred că vom reuși să strângem semnăturile necesare, dar nu doar semnăturile, ci ți voturile, pentru ca Guvernul Cîțu să plece din funcție. Sunt convins că la niște alegeri anticipate aceste partide nu vor mai avea scorurile din decembrie.

E de datoria noastră să luptăm cu toate pârghiile pe care le avem și asta facem. Am văzut că PSD ezită. Nu e cazul de ezitări. Până în Congresul PNL, acest guvern trebuie înlăturat.

Începem strângerea de semnături azi, pe 1 septembrie și sperăm ca până săptămâna viitoare să avem toate semnăturile necesare.

Am înțeles că USR PLUS vrea să debarce acest guvern. Dacă sunt supărați pe domnul Cîțu, îi așteptăm să-și pună semnătura pe acest text”, a mai spus co-liderul AUR.

ADVERTISEMENT