News

Se schimbă structura AUR. Ce formulă de conducere va fi luată în discuție la congresul extraordinar al partidului, din 27 martie

Alianţa pentru Unirea Românilor va avea un congres extraordinar pe 27 martie, decizia fiind luat vineri în Biroul Naţional al formaţiunii. Noua structură de conducere va cuprinde un singur președinte.
19.02.2022 | 10:47
Se schimba structura AUR Ce formula de conducere va fi luata in discutie la congresul extraordinar al partidului din 27 martie
În prezent, partidul AUR este condus împreună de George Simion și de Claudiu Târziu
ADVERTISEMENT

Biroul Naţional al Alianţei pentru Unirea Românilor, partid care se situează pe locul doi în preferințele de vot ale românilor, după PSD, a hotărât convocarea unui Congres Extraordinar al formaţiunii pentru data de 27 martie.

”Rămâne Congresul pe 27 martie. Este ziua unirii Basarabiei cu România, o zi importantă pentur mine şi pentru toată suflarea unionistă. Este oficial, pentru că este convocat statutar prin Biroul Naţional de conducere, întrunit majoritar seara trecută.

ADVERTISEMENT

George Simion: ”Vom avea un singur preşedinte şi mai multe funcţii subsidiare”

Prin vot unanim s-a convocat acest Congres. O să avem o structură definită prin noul statut. Vom avea un singur preşedinte şi mai multe funcţii subsidiare. Secretarul general şi Secretariatul General vor fi alese prin vot al participanţilor”, a precizat vineri George Simion pentru cotidianul Adevărul.

Potrivit unor informații din interiorul AUR, partidul va avea un singur preşedinte, un preşedinte de onoare, va fi fără prim-vicepreşedinţi şi îşi va menţine preşedintele Senatului AUR.

ADVERTISEMENT

”Sunt mai multe propuneri şi variante. Cea pe care o ştiu eu este George Simion, preşedinte, Claudiu Târziu, preşedinte de onoare, Marius Lulea va fi vicepreşedine, Cristian David, secretar general. Iar eu voi continua în funcţia de preşedinte al Senatului AUR. Dar este o propunere.

Se pregătește schimbarea președintelui de onoare al AUR

Probabil se va alege din mai multe variante, pentru că până la urmă este un congres”, a amintit și senatorul Sorin Lavric pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT

George Simion s-a delimitat în ultima perioadă de Călin Georgescu, președintele de onoare al formațiunii, încercând să repoziționeze AUR drept un partid conservator-unionist.

În acest sens, liderii AUR se află în plină campanie de rebrenduire doctrinară, amintește hotnews.ro, și s-au afișat public alături de fostul ministru al Finanțelor Eugen Teodorovici, președintele PMP, Cristian Diaconescu, și analistul economic Petrișor Peiu.

ADVERTISEMENT

George Simion este favorit clar pentru funcția de președinte AUR

George Simion a anunţat încă de săptămâna trecută că are de gând să candideze la funcţia de preşedinte AUR. Pe de altă parte, Claudiu Târziu a precizat că nu s-a hotărât încă dacă va candida la apropiatul congres al formațiunii pe care o conduce.

”Forma Statutului o vom cunoaşte săptămâna următoare. Nu este stabilită încă o structură clară a viitoarei conduceri. Nu avem nici norma de reprezentare”, a mai declarat Târziu.

În prezent, Alianța pentru Unirea Românilor este are doi copreședinți, George Simion și Claudiu Târziu. Potrivit unui sondaj INSCOP, realizat în ianuarie 2022, PSD se află pe primul loc în preferințele de vot ale românilor, cu 34,4%, urmat de AUR, cu 20,6%, PNL, cu 16,6% și USR, cu 12,5%.

ADVERTISEMENT