News

AUR vrea alianţă cu USR. Propunerea neaşteptată făcută de George Simion pentru al treilea cel mai mare oraş al României

AUR vrea alianță cu USR, potrivit unui anunț făcut, luni, de liderul partidului, George Simion. Ce propunere a fost făcută
19.02.2024 | 13:47
AUR vrea alianta cu USR Propunerea neasteptata facuta de George Simion pentru al treilea cel mai mare oras al Romaniei
AUR vrea alianţă cu USR. Ce a propus George Simion. Foto Hepta.ro
ADVERTISEMENT

AUR vrea alianță cu USR, potrivit unui anunț făcut, luni, de liderul partidului, George Simion. Propunerea este făcută pentru al treilea cel mai mare oraș al României. AUR a transmis că medicul Tudor Ciuhodaru va candida pentru funcția de primar al acestui municipiu.

AUR vrea alianță cu USR.  Ce a propus George Simion

Vorbim de municipiul Iași, aici unde George Simion a anunțat, într-o conferință de presă, că medicul Tudor Ciuhodaru este candidatul Alianţei pentru Unirea României. Mai mult, liderul AUR i-a cerut candidatului USR, Marius Bodea, să facă o alianță.

ADVERTISEMENT

Simion a precizat că au fost făcute sondaje pentru a identifica un personaj politic potrivit, pentru a candida împotriva actualului primar al Iașului, Mihai Chirica. De asemenea, au fost analizați cei cu care ar putea fi făcută o alianță.

„Singurul om care indiferent de coloratura politică, de preferinţele pentru un partid sau altul a ieşenilor, ne-a dat pe primul sau al doilea loc, în funcţie de naumite considerente, medicul Tudor Ciuhodaru, trebuie să fie viitorul primar al Iaşului”, a transmis George Simion, potrivit News.ro.

ADVERTISEMENT

În același timp, liderul AUR susține că vrea să facă alianță cu Marius Bodea, cu scopul de a-l susține pe medicul Tudor Ciuhodaru. Astfel, George Simion i-a cerut lui Bodea să renunțe la candidatură.

„Îi cer public lui Marius Bodea să formăm împreună o alianţă pentru susţinerea la Primăria Iaşi a doctorului Tudor Ciuhodaru. Îi cer public lui Marius Bodea să renunţe la ideea de a împărţi voturile ieşenilor”, a adăugat președintele AUR.

ADVERTISEMENT

Liderul AUR, atac dur la adresa lui Mihai Chirica

George Simion l-a atacat pe actualul primar din Iași, Mihai Chirica, susținând că este „un mitoman” și că „minte cum respiră”. El spune că medicul Ciuhodaru trebuie să fie noul edil al municipiului.

Europarlamentarul Tudor Ciuhodaru a declarat că este momentul pentru „o schimbare” în Iași. A ținut să puncteze că municipiul din Moldova este lăsat „tot timpul deoparte”. El a amintit că Iașiul a fost capitala istorică a țării și că „merită mult mai mult”.

ADVERTISEMENT

Amintim că medicul Tudor Ciuhodaru a plecat din PSD, anunțându-și înscrierea în AUR. Înainte ca acest pas să fie făcut, el a rămas fără sprijinul PSD Iași pentru o nouă nominalizare pe lista pentru alegerile europarlamentare.

ADVERTISEMENT