News

George Simion, despre interdicția de a intra în țara de peste Prut: ”Eu de când mă știu am fost interzis în Republica Moldova”

George Simion a comentat, vineri, interdicția sa de a intra în Republica Moldova. Liderul AUR spune că, de fapt, este o prelungire a unei măsuri mai vechi.
02.02.2024 | 22:10
George Simion despre interdictia de a intra in tara de peste Prut Eu de cand ma stiu am fost interzis in Republica Moldova
George Simion, clarificări privind interdicția de intrare în Republica Moldova: ”Nu e una nouă, ci o continuare a celei vechi”. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

George Simion, președintele Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), are interdicţie de a intra în Republica Moldova pentru încă 5 ani, adică până la 1 octombrie 2028. Vorbim de o prelungire a deciziei, așa cum recunoaște deputatul formațiunii parlamentare.

George Simion, clarificări privind interdicția de intrare în Republica Moldova: ”Nu e una nouă, ci o continuare a celei vechi”

Vineri seara, într-o reacție pentru Agerpres, liderul AUR, a comentat prelungirea cu încă 5 ani a interdicției de intrare a sa în Republica Moldova. Acesta a explicat că ”nu e vorba de o nouă interdicţie, ci de o continuare a celei vechi”.

ADVERTISEMENT

George Simion mai precizează că, pe această chestiune, se judecă cu autoritățile moldovene din octombrie 2023. ”Eu de când mă ştiu am fost interzis în Republica Moldova.

Nu e vorba despre o nouă interdicţie, ci de o continuare a celei vechi, ne judecăm din octombrie 2023 pe chestiunea aceasta, deci nu e meritul domnului Ciolacu, ci doar dorinţa lui de a folosi în interes propriu atitudinea celor de la Chişinău faţă de unionişti”, a precizat Simion, pentru agenția de știri citată.

ADVERTISEMENT

George Simion: Țelul AUR rămâne același, ”unirea celor două state românești și dispariția graniței de la Prut”

În ciuda acestei situații legate de interdicție, liderul AUR spune că pozițiile formațiunii sale rămân aceleași, mai exact unirea celor două state românești şi dispariţia graniţei de la Prut”.

George Simion arată cu degetul către politicienii de la Chișinău. Spune că aceștia preferă să se țină de ”fotoliile lor călduţe” și mimează ”iubirea faţă de România doar atunci când le convine lor”.

ADVERTISEMENT

Vedem însă că nimic nu s-a schimbat peste Prut în ultimii ani. În loc să îmbrăţişeze ideea unirii, politicienii de la Chişinău se ţin de fotoliile lor călduţe, mimând iubirea faţă de România doar atunci când le convine lor.

Poziţiile noastre rămân aceleaşi: vrem unirea celor două state româneşti şi dispariţia graniţei de la Prut! Pentru asta militez de ani de zile şi nu mă dezic de această cauză naţională.

ADVERTISEMENT

Spre deosebire de restul politicienilor, prefer să rămân integru şi să spun adevărul. Indiferent de consecinţe, indiferent de faptul că nu mă pot vedea cu fraţii şi surorile mele din Republica Moldova. Mergem înainte, de-a pururi şi pentru totdeauna: Basarabia e România”, a mai spus liderul AUR.

ADVERTISEMENT