Life

Aurelian Andreescu ar fi împlinit 80 de ani. Cum a murit, de fapt, marele cântăreţ: “I-au fost fatale” 

Aurelian Andreescu, una dintre cele mai mari voci ale muzicii ușoare românești, ar fi împlinit 80 de ani. Marele artist s-a stins din viață la numai 44 de ani.
12.05.2022 | 07:45
Aurelian Andreescu ar fi implinit 80 de ani Cum a murit de fapt marele cantaret Iau fost fatale
Aurelian Andreescu ar fi împlinit 80 de ani. foto: Colaj Faantik / Facebook
ADVERTISEMENT

Aurelian Andreescu a murit în mod tragic la doar 44 de ani. Artistul a lăsat în urma sa peste 200 de melodii, multe dintre ele fiind recunoscute la acea vreme. Acum ele nu se mai aud la radio, chiar dacă soția sa și-a exprimat dorința de a dona drepturile de autor.

Cine a fost Aurelian Andreescu

Aurelian Andreescu a fost unul dintre cei mai mari cântăreți din epoca de aur și a fost considerat unul dintre cei mai mari cântăreți de muzică ușoară din România, fără a avea însă studii muzicale. Artistul ar fi împlinit 80 de ani pe data de 12 mai, dar a murit de tânăr.

ADVERTISEMENT

Aurelian Andreescu era cunoscut mai ales pentru felul în care îi plăcea să apară pe scenă. Acesta era mereu la patru ace, cu o floare la butonieră și uneori purta chiar și inel.

De altfel, iubirea pentru flori era arătată și de public fiind mereu copii care îi dăruiau artistului buchete pe scenă.

ADVERTISEMENT

Soția acestuia a mărturisit că partenerul ei avea o urechea muzicală de excepție, dar nu avea niciun studiu în acest domeniu. Aurelian Andreescu nu a luat nici o lecție de canto și a învățat tot ceea ce se știa singur.

Aurelian Andreescu ar fi împlinit 80 de ani.
Aurelian Andreescu ar fi împlinit 80 de ani. Foto: Facebook

Aurelian Andreescu a debutat la Festivalul Național de Muzică de la Mamaia, în 1963. Succesul a venit foarte repede după aceea și aproape toți românii fredonau la un moment dat cele mai cunoscute melodii ale sale: ”Fluierând pe stradă”, ”Oameni”, ”Tu eşti primăvara mea”, ”Un fluture şi-o pasăre”, ”Vreau numai soare”.

ADVERTISEMENT

”Aurelian n-a luat nici un minut lecţii de canto. Singur a învăţat. Singur şi-a format un stil”, a spus soția acestuia.

Cum a murit Aurelian Andreescu

Aurelian Andreescu a murit la doar 44 de ani, în 1986 iar suferind din cauza ficatului – avea ciroză. După 1980, hepatita netratată a artistului, pe care o avea de mic, împreună cu oboseala acumulată după nopțile nedormite au început să își spună cuvântul.

ADVERTISEMENT

În anul 1985, artistul a suferit o comă hepatică și a fost tratat la Spitalul Militar. Atunci, medicii i-au recomandat să evite expunerea la soare, sfat pe care artistul nu l-a ascultat, și în 1986 a ajuns la mare.

Acesta a fost convins de niște fani să bea câteva păhărele împreună, lucru complet interzis pentru artist.

Aflat în Eforie Nord, la restaurantul în care cânta și Petre Geambașu, Aurelian Andreescu a încercat să mai cânte niște melodii, dar la finalul ultimei piese i s-a făcut rău și a intrat în comă. Aurelian Andreescu a murit în aceeași zi la spitalul din Constanța.

„În anul dispariției s-a dus la Eforie Nord, în restaurantul în care cânta Petre Geambașu. Niște nenorociți, așa-ziși fani, l-au convins să bea câteva pahare de vin, care i-au fost fatale.

L-a rugat pe Geambașu să-l lase să cânte două melodii, iar spre finalul ultimei piese i s-a făcut rău. Imediat cum a terminat de cântat, a intrat în comă. A murit în aceeași seară la Spitalul Județean Constanța”, a povestit Cornel Constantiniu, unul dintre bunii prieteni ai acestuia.

Drama vieţii lui Aurelian Andreescu. De ce nu a avut copii

Pe lângă succesul său, Aurelian Andreescu a ascuns o dramă teribilă. Acesta era steril, astfel că nu putea avea copii.

Acesta a fost și motivul despărțirii de prima sa soție, care a fost alături de el timp de șapte ani.

După ce s-a despărțit de prima soție, Aurelian Andreescu și-a refăcut viața cu o femeie mai tânără cu 11 ani, anume Mariella Andreescu membră a corpului de balet de la de la Teatrul Constantin Tănase.

Mariella Andreescu și Aurelian Andreescu au adoptat un băiețel în vârstă de doi ani care fusese abandonat la Leagănul de copii.

Moștenitorul lui Aurelian Andreescu, Mirel, trăiește în Canada de mulți ani, unde a plecat cu mama sa în 1991, după trecerea în neființă a artistului.

Soția lui Aurelian Andreescu s-a căsătorit în Canada și în anul 2013 a murit, la numai 60 de ani.

ADVERTISEMENT
Tags: