Sport

Aurelian Chițu, golul 10 în SuperLiga la FC U Craiova – Universitatea Craiova! Nu mai marcase de la derby-ul oltenilor din tur

Aurelian Chițu a deschis scorul în prelungirile primei reprize a derby-ului FC U Craiova - Universitatea Craiova. Golgheterul gazdelor a ajuns la 10 goluri în acest sezon.
10.03.2024 | 21:48
Aurelian Chitu golul 10 in SuperLiga la FC U Craiova  Universitatea Craiova Nu mai marcase de la derbyul oltenilor din tur
Aurelian Chițu a ajuns la 10 goluri în SuperLiga după reușita din derby-ul cu U Craiova. Foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT

Aurelian Chițu a marcat golul 10 în acest sezon de SuperLiga. Atacantul de 32 de ani al lui FC U Craiova a deschis scorul în prelungirile primei reprize a derby-ului cu Universitatea Craiova de pe „Ion Oblemenco”. Golgheterul lui Adrian Mititelu a profitat de o respingere nefericită a lui Mihai Căpățînă.

Aurelian Chițu, golul 10 în SuperLiga la FC U Craiova – Universitatea Craiova! Nu mai marcase de la derby-ul oltenilor din tur

Prima repriză a derby-ului FC U Craiova – Universitatea Craiova a fost lipsită de ocazii mari. Singurul spectacol din Bănie a fost cel din tribune. Ștefan Baiaram și Baeten au avut, pe rând, ocazia de a deschide scorul, însă tabela a rămas intactă până la momentul de sclipire din prelungiri al echipei lui Nicolo Napoli.

ADVERTISEMENT

Ajuns în partea dreaptă, Yasine Bahassa a centrat periculos în fața porții. Mihai Căpățînă a respins nefericit. Balonul a ajuns la Aurelian Chițu care a înscris cu poarta goală. Laurențiu Popescu ieșise dintre buturi pentru a reține balonul. VEZI VIDEO AICI.

Astfel, Aurelian Chițu a ajuns la 10 goluri marcate în SuperLiga, în acest sezon. Atacantul lui FC U Craiova l-a egalat în topul golgheterilor campionatului pe Alexandru Mitriță, cel mai periculos fotbalist al Universității Craiova.

ADVERTISEMENT

Mai mult decât atât, Aurelian Chițu nu mai marcase de pe 4 noiembrie 2023. Atacantul de 32 de ani înscria în minutul 63 al meciului tur cu Universitatea Craiova, scor 1-1, în etapa a 15-a. În actuala stagiune, Aurelian Chițu a oferit și 7 pase de gol.

  • 600.000 de euro este cota de piață a lui Aurelian Chițu, potrivit Transfermarkt.com
  • 10 goluri are Aurelian Chițu în actuala stagiune a SuperLigii
ADVERTISEMENT

Adrian Mititelu l-a propus pe Aurelian Chițu la naționala României pentru EURO 2024

Adrian Mititelu a avut doar cuvinte de laudă la adresa lui Aurelian Chițu în toamna anului trecut. După ce a marcat în meciul tur cu Universitatea Craiova, Aurelian Chițu a fost propus de patronul „alb-albaștrilor” la naționala României pentru EURO 2024.

“Chițu este un jucător de națională, rețineți ce vă spun, dacă vrem să ne calificăm la EURO avem nevoie de Chițu. Este cel mai în formă jucător din ultimele 12 luni, a marcat 23 de goluri în total. Și nu a înscris niciun gol din penalty, că noi nu primim penalty”, a declarat Mititelu la FANATIK SUPERLIGA.

ADVERTISEMENT

Despre o posibilă convocare la naționala României a vorbit și Aurelian Chițu, într-un interviu premium acordat pentru FANATIK. Atacantul de 32 de ani nu vrea să pună presiune pe selecționerul Edi Iordănescu.

„Nu vreau să spun eu că sper la o convocare. Dacă voi merita, probabil că voi ajunge acolo. Nu sunt genul să mă rog de nimeni să mă ia! Sau să vorbească cineva pentru mine. Eu sunt liniștit și nu îmi plac chestiile astea.

Dacă mă ia bine, dacă nu, pentru mine e același lucru. Nu avem de unde să știm cum ar fi fost dacă aș fi fost eu. Nu garantează nimeni… «Mamă, mamă, ce aș fi făcut eu dacă eram chemat»… Poate că așa e mai bine pentru echipa națională. O să mă uit la meciuri. Nu ratez niciunul”, au fost cuvintele lui Aurelian Chițu.

ADVERTISEMENT