Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Aurelian Chițu la națională? „Pițurcă l-a adus pe Paraschiv de la Oțelul la 36 de ani”

Aurelian Chiţu a devenit golgheterul SuperLigii după reuşita din derby-ul Universitatea Craiova - FC U Craiova, scor 1-1. Adrian Mititelu Jr. consideră că atacantul nu trebuie să lipsească de la naţională.
08.11.2023 | 15:15
Aurelian Chitu la nationala Piturca la adus pe Paraschiv de la Otelul la 36 de ani
Aurelian Chițu la națională? „Pițurcă l-a adus pe Paraschiv de la Oțelul la 36 de ani”. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Aurelian Chiţu a fost din nou decisiv pentru FC U Craiova. Atacantul oltenilor a marcat golul de 1-1 cu Universitatea Craiova şi a devenit golgheterul la zi al campionatului, cu 9 reuşite şi 4 pase decisive.

Aurelian Chițu la națională? „Pițurcă l-a adus pe Paraschiv de la Oțelul la 36 de ani”

Adrian Mititelu Jr. a declarat la FANATIK SUPERLIGA că atacantul nu trebuie să lipsească de la echipa naţională în meciurile decisive cu Israel şi Elveţia, din preliminariile pentru Euro 2024:

ADVERTISEMENT

“Uitaţi-vă ce execuţii, ce asist-uri a dat Chiţu, ce evoluţii are. Asta pe lângă golurile pe care le are. Îmi aduc aminte de anii 2010 când Victor Piţurcă l-a adus la echipa naţională pe Paraschiv de la Oţelul Galaţi la 36-37 de ani. 

Era golgheterul campionatului în acel moment. Piţurcă s-a folosit de forma foarte bună a acestui jucător la 37 de ani. Chiţu are 32 de ani. El nu este un jucător are a ajuns întâmplător să dea 22 de goluri la 32 de ani.

ADVERTISEMENT

“El merită să fie acolo alături de aceste nume care vor fi convocate”

Uitaţi-vă la evoluţiile lui pe teren. Cum ajunge în faţa porţii, câte oportunităţi îşi creează. Nu trebuie să îl băgăm pe Chiţu, luând prin eliminare alţi atacanţi de acolo. 

El merită să fie acolo alături de aceste nume care vor fi convocate. Va fi şi Blănuţă. Este foarte tânăr, de mare perspectivă”, a spus Adrian Mititelu Jr. la FANATIK SUPERLIGA.

ADVERTISEMENT

Costantino: “Este un killer în careu”

Şi antrenorul celor de la FC U Craiova, Giovanni Costantino, a declarat că Aurelian Chiţu nu trebuie să lipsească de la prima reprezentativă, având un instinct de “killer”:

„Cred cu adevărat că Aurelian Chițu merită să fie selecționat la echipa națională a României pentru că este un băiat bun, chiar dacă nu este mai tânăr, dar este un jucător care ar putea fi util echipei naționale, pentru că marchează multe goluri și este mereu acolo, la finalizare. Este un killer în careu.

ADVERTISEMENT

Spuneți-mi alt atacant român care este golgeter. Spuneți-mi! În altă țară cred că merita să fie convocat. De obicei, la echipa națională sunt chemați jucători de top, dar jucătorii de top din acel moment. Iar eu cred că Chițu este în acest moment unul dintre atacanții de top pentru naționala României”, a spus Costantino.

În fiecare luni, marți și vineri, FANATIK SUPERLIGA este în direct și în exclusivitate, de la 10:30, pe FANATIK.RO. Emisiunea se poate vedea, în aceeași zi, în premieră, de la 17:30, pe canalul de Youtube Fanatik și pe Facebook Fanatik și Horia Ivanovici Oficial.

Aurelian Chiţu la echipa naţională?!

ADVERTISEMENT