Sport

Autorităţile medicale din Danemarca, în alertă maximă! Câţi suporteri s-au infectat cu varianta Delta a coronavirusului

Danemarca a jucat meciul cu Belgia în fața unui stadion aproape plin, dar consecințele pot fi extrem de grave. Mai mulți suporteri s-au infectat cu noua variantă a coronavirusului.  
24.06.2021 | 19:02
Autoritatile medicale din Danemarca in alerta maxima Cati suporteri sau infectat cu varianta Delta a coronavirusului
ADVERTISEMENT

Organizatorii partidei dintre Danemarca și Belgia de la EURO 2020, au deschis larg porțile arenei Parken, iar suporterii au ținut să fie alături de favoriții lor și pentru a-și arătat susținerea față de Christian Eriksen care a suferit un infarct în meciul cu Finlanda.

Autorităţile sanitare daneze trag un semnal de alarmă după ce trei suporteri s-au infectat cu varianta Delta a coronavirusului, la meciul amintit.

ADVERTISEMENT

4.000 de persoane sunt chemate să se testeze

Conform autorităților sanitare din Danemarca, trei suporteri prezenți pe Parken Stadion la meciul nordicilor cu Belgia, au prezentat simptome ale infectării cu varianta Delta a coronavirusului.

Medicii au reacționat imediat și au făcut un apel ca nu mai puțin de 4.000 de persoane să se prezinte de urgență în unitățile spitalicești pentru a fi testați.

ADVERTISEMENT

”Aceste trei persoane s-au contaminat în timpul meciului Danemarca – Belgia, iar contacţii lor apropiaţi şi contacţii apropiaţi contacţilor lor au fost avertizaţi personal.

Însă recomandăm testarea spectatorilor care au fost în aceleaşi sectoare cu cei infectaţi.

Este vorba de spectatorii de la tribuna C 1-4 şi C 6-7, adică aproximativ 4.000 de persoane”, a declarat Anette Lykke Petri, directoarea Agenţiei pentru Siguranţa Pacienţilor.

ADVERTISEMENT

OMS, avertisment îngrijorător

Și Organizația Mondială a Sănătății atrage atenția asupra pericolului mare care planează asupra omenirii, odată cu răspândirea unor noi tipuri de coronavirus.

”OMS a transmis în urmă cu câteva zile că varianta Delta devine dominantă la nivel mondial.

Studiile sugerează că este cu aproximativ 60% mai transmisibilă decât Alfa, varianta apărută în Marea Britanie, care este la rândul ei mult mai contagioasă decât tulpina iniţială.

ADVERTISEMENT

Delta s-a răspândit până acum în cel puțin 92 de ţări. Acest virus poate fi mai letal, pentru că are un mod de transmitere mai eficient de la om la om și în cele din urmă îi va găsi pe cei vulnerabili, care se vor îmbolnăvi grav, vor trebui spitalizați și pot, în cele din urmă, muri”, a declarat Michael Ryan, director executiv al OMS.

ADVERTISEMENT