Sport

Avantaj uriaș pentru Dinamo! Pierdere pentru Poli Iași înaintea meciului direct

Dinamo va beneficia de un avantaj uriaș la meciul cu Poli Iași. Pierdere mare pentru moldoveni înaintea disputei de pe Arena Națională.
26.10.2023 | 13:10
Avantaj urias pentru Dinamo Pierdere pentru Poli Iasi inaintea meciului direct
Avantaj uriaș pentru Dinamo! Pierdere pentru Poli Iași înaintea meciului direct. FOTO: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Dinamo caută prima victorie în campionat după 7 meciuri consecutive. „Câinii” primesc vizita celor de la Poli Iași, vineri, 27 octombrie, ora 20:30, în etapa a 14-a din SuperLiga. Partida de pe Arena Națională va fi arbitrată de către Rareș Vidican.

Avantaj uriaș pentru Dinamo! Pierdere mare pentru Poli Iași înaintea meciului direct

Dinamo stă pe un butoi de pulbere înaintea meciului cu Poli Iași. Formația pregătită de Ovidiu Burcă ocupă penultimul loc în clasament, cu doar 9 puncte în 13 meciuri. Totuși, „câinii” pot profita de un avantaj consistent la meciul de pe Arena Națională.

ADVERTISEMENT

Leo Grozavu, antrenorul lui Poli Iași, a primit o suspendare de două etape din partea Comisiei de Disciplină din cadrul Federației de Fotbal (FRF). Antrenorul în vârstă de 56 de ani a primit cartonașul roșu în partida controversată din Copou, Poli Iași – Sepsi, scor 1-0, în meciul restanță din etapa a 7-a.

„ACSM Politehnica Iaşi vs. ACS SEPSI OSK Sf. Gheorghe – Eliminare Grozavu Leo (antrenor ACSM Politehnică Iaşi) – În baza art. 53.1 din RD, se sancţionează antrenorul Grozavu Leo cu suspendare pentru două meciuri şi penalitate sportivă de 320 lei”, se arată în decizia Comisiei de Disciplină.

ADVERTISEMENT

Astfel, Leo Grozavu nu va putea sta pe banca celor de la Poli Iași la meciul cu Dinamo de vineri seară. Antrenorul moldovenilor a stat în tribune și la meciul cu FC U Craiova 1948, scor 1-1, în etapa a 13-a din SuperLiga. Constantin Ilie, antrenor secund al lui Grozavu, a fost pe bancă la meciul din Copou. Dinamo și Poli Iași s-au întâlnit în sezonul trecut în liga secundă. Duelurile din play-off au fost câștigate fără drept de apel de echipa lui Leo Grozavu, scor 3-1 și 4-1.

Florentin Petre a intervenit în scandalul dintre fanii și jucătorii lui Dinamo: „Oamenii ăia i-au ținut doi ani în spate”

Suporterii lui Dinamo au răbufnit după ultimele rezultate întregistrate de „câini”. Picătura care a umplut paharul pentru fanii din Ștefan cel Mare a fost că jucătorii au plecat rapid din fața fanilor după eșecul usturător de la Sibiu, scor 0-4 cu Hermannstadt. Florentin Petre i-a „urecheat” pe fotbaliști.

ADVERTISEMENT

„Vă spun eu ce trebuiau să facă ei. Să stea acolo o jumătate de oră lângă oamenii ăia. Mai mult. Ei au ținut în spate echipa vreo doi ani, da? Când te țin fanii în spate și tu nu le oferi măcar respectul pe care îl merită, eu zic că mai bine… aici îți dai seama de foarte multe lucruri. 

Noi eram pe locul doi și peste noi intrau fanii în vestiar. Repet, eram pe locul doi și la 2-3 puncte de primul loc. Păi scuză-mă. Când îți aduci jucători de 3-4.000 de euro, de atâta joacă. Cam asta e diferența de calitate.

ADVERTISEMENT

Să nu înțelegem greșit. Eu am spus vis a vis de situația prin care ei trec acum. Atâtea rezultate negative, ‘bă, stai acolo’. Nu întorci spatele, nu îți bați joc. Te-au ținut, ți-au plătit salariile, ți-au dat bani ca să mergi la familie acasă. 

Eu iubesc jucătorii. Eu sunt topit după jucătorii, antrenorii, președinții și conducătorii de club care au caracter și își asumă responsabilitate. ‘Da, bă, am greșit. Uite, mergem mai departe și facem o schimbare’”, a declarat Florentin Petre, la FANATIK SUPERLIGA.

ADVERTISEMENT
Cotă WIN2 pentru Dinamo: 2.64 este cota pentru „1 solist” la meciul DInamo - Poli Iași