Fotbal intern

Avem o finală adevărată la U Craiova – CFR Cluj! Prelungiri şi penalty-uri în caz de remiză. FRF a confirmat FANATIK

Avem o finala adevarata la U Craiova  CFR Cluj Prelungiri si penaltyuri in caz de remiza FRF a confirmat FANATIK
ADVERTISEMENT

U Craiova – CFR Cluj este finala campionatului în play-off-ul din Liga 1, iar meciul va avea toate coordonatele unui ultim act în adevăratul sens al cuvântului.

FANATIK a anunţat încă de la ora 16:50 că meciul din Bănie va avea parte de prelungiri şi penalty-uri în caz de remiză.

ADVERTISEMENT

Astfel, dacă meciul U Craiova – CFR Cluj se va termina la egalitate după 90 de minute, titlul din Liga 1 va fi decis după prelungiri şi penalty-uri.

Avem o finală adevărată la U Craiova – CFR Cluj: prelungiri şi penalty-uri în caz de remiză

Comitetul Executiv al FRF a luat această decizie luni, cu mai puţin de 4 ore înainte de meciul U Craiova – CFR Cluj.

ADVERTISEMENT

”Comitetul Executiv al FRF a decis luni, 3 august, cum va fi decisă lupta la vârful clasamentului în Liga 1. Întrucât 3 august este data-limită impusă de UEFA pentru anunțarea reprezentantelor fiecărei țări în cupele europene, membrii Comitetului Executiv au decis în unanimitate ca reprezentanta României în Liga Campionilor să fie stabilită în urma unui meci decisiv”, se arată în comunicatul FRF.

”Astfel, partida dintre primele două clasate în play-off-ul Ligii 1, Universitatea Craiova – CFR Cluj, programată în această seară, începând cu ora 20:30, va avea o câștigătoare.

ADVERTISEMENT

În caz de egalitate după 90 de minute, se vor disputa două reprize de prelungiri și, dacă egalitatea va persista, se vor executa lovituri de departajare. Învingătoarea va primi 3 puncte în clasament și va reprezenta România în ediția 2020-2021 a Ligii Campionilor”, mai anunță FRF.

”Au fost mai multe scenarii care le-am luat în calcul. Nu ne-am dorit să stabilim în astfel de ședințe asemenea decizii. Au fost 5 scenarii care s-au dezbătut. Au mai fost discuții și cu UEFA. Cel mai bun scenariu era ca meciul Astra – Craiova să se joace în 5 sau 6 august. Nu am putut obține această derogare și astfel toate planurile peste cap”, a declarat președintele FRF, Răzvan Burleanu.

ADVERTISEMENT

”Scenariul care a întrunit o majoritaate a fost ca echipa campioană să se decidă după acest meci care va avea prelungiri și penalty-uri în caz de egalitate. Nu am discutat cu cei de la Universitatea Craiova. Am făcut apel către LPF de a-și stabili toate scenariile posibile, dar s-a văzut că nu au fost pregătiți”, a mai spus șeful de la Casa Fotbalului.

ADVERTISEMENT