News

Averea fabuloasă a șefului DGASPC, reținut în dosarul căminelor de bătrâni: 6 case, 18 terenuri și 100.000 de euro câștigați la pariuri

Andrei Răzvan Țicu, șeful din DGASPC Ilfov reținut în dosarul căminelor ororilor din Voluntari, deține o avere impresionantă și e mare pasionat de pariuri sportive.
06.07.2023 | 16:25
Averea fabuloasa a sefului DGASPC retinut in dosarul caminelor de batrani 6 case 18 terenuri si 100000 de euro castigati la pariuri
În dosarul căminelor groazei, patru persoane au fost arestate, printre care și șeful unei direcții DGASPC, Andrei Răzvan Țicu / Colaj foto: Fanatik / Surse foto: captură Pro TV / Poliția Română
ADVERTISEMENT

Andrei Răzvan Țicu, șeful Serviciului Management de Caz și Monitorizare Servicii Sociale pentru Persoane Adulte cu Dizabilități din cadrul DGASPC Ilfov, este unul dintre suspecții reținuți de procurorii DIICOT, în scandalul bătrânilor ținuți în condiții insalubre, în căminele din Voluntari.

De ce a fost reținut Andrei Răzvan Țicu, în dosarul căminelor de bătrâni

Țicu este bănuit că i-a ”acoperit” pe șefii Centrului de Îngrijire pentru Persoane Adulte cu Dizabilități Armonia, din subordinea Asociației Sfântul Gabriel cel Viteaz. De altfel, în februarie 2023, el și-a pus semnătura pe documentul prin care DGASPC Ilfov infirmă neregularitățile de la azilurile groazei, după un control inopinat al Centrului de Resurse Juridice.

ADVERTISEMENT

”DGASPC Ilfov, prin Serviciul Management de Caz și Monitorizare Servicii Sociale pentru Persoane Adulte cu Dizabilități efectuează periodic vizite de monitorizare la Centrul de Îngrijire și Asistență pentru Persoane Adulte cu Dizabilități Armonia.

La vizita efectuată în data de 30.01.2023 s-a constatat că igiena și condițiile de locuit sunt în conformitate cu Ordinul nr 82/2019 privind aprobarea standardelor specifice minime de calitate obligatorii pentru serviciile sociale destinate persoanelor adulte cu dizabilități”, se arată în răspunsul DGASPC.

ADVERTISEMENT

În realitate, bătrânii din azil locuiau în condiții insalubre, erau nehrăniți și neîngrijiți, sau exploatați prin constrângere și violență, la muncă neremunerată, susțin procurorii DIICOT.

Averea șefului de la DGASPC Ilfov

Andrei Răzvan Țicu, șeful direcției care trebuia să sesizeze abuzurile, este deținătorul unei averi impresionante, pe care a dobândit-o în ultimii ani. Mai exact, el are 18 terenuri agricole și intravilane, însumând zeci de mii de metri pătrați. De asemenea, el deține patru case și două apartamente, în Ilfov, Prahova și Constanța, majoritatea proprietăților fiind moștenite, începând cu anul 2021.

ADVERTISEMENT

Potrivit unor informații FANATIK, Andrei Răzvan Țicu a fost fiul fostului primar al localității ilfovene Dărăști, Ștefan Țicu, decedat în urmă cu doi ani. Și acesta a avut probleme cu legea, în urmă cu două decenii, atunci când a fost prins de polițiști în flagrant, în timp ce primea mită de la un cetățean grec.

În declarația de avere completată în iunie 2023, Andrei Ștefan Țicu a mai trecut trei mașini, două conturi bancare (20.000 de euro și 21.120 de lei), dar și cinci credite în valoare totală de aproape 180.000 de lei.

ADVERTISEMENT

Șeful de la DGASPC Ilfov, parior înrăit

La rubrica venituri, Țicu a declarat un salariu anual de 119.157 de lei, echivalentul a 9.929 de lei pe lună. Deloc de neglijat, funcționarul a mai avut un câștig la jocuri de noroc (pariuri sportive online), în valoare de 120.000 de lei.

De altfel, Andrei Ștefan Țicu pare să fie un împătimit al unor astfel de jocuri, de pe urma cărora a reușit să dobândească sume importante de bani, în ultimii ani. Astfel, în anul 2022, el a reușit să acumuleze câștiguri din pariuri sportive în valoare de 165.350 de lei, iar în 2021, a dat lovitura din nou, cu suma de 178.277 de lei. Practic, în trei ani, șeful de birou de la DGASPC a făcut aproape 500.000 de lei (100.000 de euro), doar din pariuri sportive.

Andrei Ștefan Țicu este unul dintre cei patru inculpați care pentru care Tribunalul București a admis cererea de plasare în arest preventiv formulată de DIICOT, în dosarul căminelor de bătrâni. Procurorii susțin că acesta avea obligația de a monitoriza activitatea centrelor de îngrijire a bătrânilor cu dizabilități din Ilfov. O altă angajată a DGASPC Ilfov, Mihaela Popa Bianca, a fost plasată în arest la domiciliu.

ADVERTISEMENT
Tags: