Life

Avertisment pentru persoanele cu iPhone. Cum își distrug bateria în sezonul rece

Avertismentul specialiștilor pentru persoanele cu iPhone. Cum își distrug bateria dispozitivului în perioada sezonului rece. 
09.11.2023 | 21:05
Avertisment pentru persoanele cu iPhone Cum isi distrug bateria in sezonul rece
Frigul afectează bateria telefoanelor în sezonul rece. Sursa foto: pixabay
ADVERTISEMENT

Sezonul rece este periculos nu doar pentru sănătatea noastră, ci și pentru telefoane. Temperaturile prea scăzute au un impact negativ asupra bateriei unui iPhone, de exemplu. Nu este de mirare dacă se va descărca mai ușor sau chiar brusc.

Greșeala pe care o fac posesorii de iPhone în sezonul rece

În noiembrie, valorile termice sunt mai scăzute decât în restul lunilor din toamnă. Așa cum oamenii trebuie să se adapteze frigului, și un iPhone trebuie protejat de el. În cazul temperaturilor extreme, dispozitivul duce o luptă cu acestea.

ADVERTISEMENT

Dacă afară este prea frig, bateria iPhone-ului nu mai funcționează la parametrii normali și poate îngheța. Ulterior, telefonul se va bloca și cu siguranță nu ți-ar plăcea acest lucru, mai ales dacă ai nevoie să-l utilizezi de urgență sau te afli într-un loc fără semnal.

Ceea ce poți face este să nu ții prea mult telefonul expus la vremea de afară, dacă nu este una favorabilă. Vei vedea cum bateria își va mai reveni din momentul în care va fi readusă într-un loc unde temperatura este una normală, potrivită atât pentru iPhone, cât și pentru tine.

ADVERTISEMENT

”Folosirea unui dispozitiv iOS sau iPadOS în condiții foarte reci în afara domeniului său de funcționare poate scurta temporar durata de viață a bateriei și ar putea cauza oprirea dispozitivului.

Durata de viață a bateriei va reveni la normal atunci când readuceți dispozitivul la temperaturi ambientale mai ridicate”, potrivit reprezentanților Apple, care transmit și ca iPhone-ul să nu fie ținut la temperaturi ambientale, mai mici de 32F/0C, scrie The Sun.

ADVERTISEMENT

La ce temperatură trebuie să stea iPhone-ul

O valoare termică mai mică de -20C/-4F este una nocivă iPhone-ului. De altfel, dacă simțiți că iPhone-ul este prea rece, niciodată să nu apelați la metode de încălzire precum un uscător de păr. În mod cert nu veți face decât să-l stricați.

Pe lângă toate acestea, fiți precauți și să nu vă expuneți iPhone-ul la umiditate. Acolo unde se creează aburi sau dacă afară plouă, ninge sau este ceață, nu este benefic dispozitivului, fiindcă se va umezi la rândul său, iar bateria îi va ceda la fel mai rapid.

ADVERTISEMENT

Evitați și să supraîncărcați bateria, dacă vă doriți să funcționeze normal. Din momentul în care s-a încărcat într-un procent de 100%, este indicat să scoateți telefonul din priză. De asemenea, nu lăsați bateria să se descarce până la 0%. Când ajunge la 20% este bine să introduceți telefonul în priză.

ADVERTISEMENT
Tags: