Fotbal international

Avertismentul lui Allegri: “Prea mult entuziasm în jurul venirii lui Ronaldo”

28.07.2018 | 08:50
Avertismentul lui Allegri Prea mult entuziasm in jurul venirii lui Ronaldo
ADVERTISEMENT

Massimiliano Allegri, antrenorul lui Juventus, nu se îmbată cu apă rece prin faptul că torinezii au reuşit transferul lui Cristiano Ronaldo şi ţine să avertizeze că acest lucru nu aduce automat şi succesele dorite.Allegri este genul de tehnician care se entuziasmează foarte greu şi care mereu cere jucătorilor săi să rămână cu picioarele pe pământ, dacă vor cu adevărat să obţină performanţe.

Nici de această dată nu s-a dezminţit, el rămânând la fel de sobru şi după ce întreaga regiune a Piemontului a luat foc la auzul veştii că unul dintre cei mai buni jucători din lume ai ultimului deceniu a acceptat să vină la Juventus. El este de acord că portughezul este un fotbalist cum rar întâlneşti, din toate punctele de vedere, dar atrage serios atenţia asupra faptului că Ronaldo singur nu are cum să aducă trofeele.

ADVERTISEMENT

Avertismentul lui Allegri. Tehnicianul cere ca echipa să rămână cu picioarele pe pământ

El spune că, dimpotrivă, sosirea lui Cristiano va pune şi mai multă presiune pe echipă şi pe el în noul sezon, iar pe de altă parte va creşte agresivitatea la maxim din partea adversarilor. Jucătorii ar trebui să fie conştienţi că duelurile cu echipele rivale vor fi mult mai aspre, pentru că fiecare va dori să facă orice pentru a putea stopa o formaţie în rândurile căreia se află un cvintuplu câştigător al Balonului de Aur, motiv pentru care şi lusitanul va deveni o pradă în mod cert pentru apărători.

“Este un jucător valoros care a venit la noi. Sunt fericit că îl pot antrena pe Cristiano. Dar trebuie să fim conștienți că va urma un an foarte dificil pentru noi. Echipele vor fi mult mai agresive cu noi, pentru că venim după multe succese și pentru că și Cristiano a venit la noi.

ADVERTISEMENT

Transferul lui Ronaldo, impact financiar uriaş pentru Juventus

Pe adversari îi va ambiționa faptul că joacă împotriva lui. Văd prea mult entuziasm în jurul venirii lui Cristiano și asta nu e bine. El este un mare campion, dar e normal” – a punctat omul de care sunt legate toate succesele din 2014 încoace ale bianconerilor, adică patru scudetto, patru Coppa Italia şi o Supercoppa Italia.

Avertismentul lui Allegri. Antrenorul lui Juventus spune că va fi mult mai greu, pentru că şi Cristiano va fi o ţintă pentru adversari
Avertismentul lui Allegri. Antrenorul lui Juventus spune că va fi mult mai greu

Campioana Italiei va plăti în total 112 milioane de euro (100 de milioane Realului și 12 milioane contribuția de solidaritate), iar Ronaldo a semnat un contract valabil pe 4 sezoane cu gruparea torineză. CR7 va câștiga 30 de milioane de euro pe sezon. Venirea lui Cristiano a adus deja mari beneficii clubului, căruia i-au crescut spectaculos acţiunile la bursă, iar vânzarea de tricouri a depăşit orice aşteptări, cererea fiind cu mult peste oferta existentă. Deja există mari cantităţi de echipament sportiv cu numărul şi numele portughezului solicitate inclusiv în foarte multe ţări din afara Italiei, în special în SUA şi în ţările asiatice.

ADVERTISEMENT