News

Avertismentul medicilor înaintea vacanței de primăvară: „E de stat în casă cât mai mult și de respectat regulile”

29.03.2021 | 14:32
Avertismentul medicilor inaintea vacantei de primavara E de stat in casa cat mai mult si de respectat regulile
ADVERTISEMENT

Managerul Spitalului Victor Babeş din Bucureşti, Simin Aysel Florescu, trage un puternic semnal de alarmă înaintea vacanței de primăvară și îndeamnă elevii să respecte cu sfințenie regulile impuse de autorități pentru a limita răspândirea virusului SARS-CoV-2.

Această pandemie este un fenomen foarte complex și nu se termină numai dacă dă cineva ordin să se termine sau dacă cineva nu mai are chef de ea”, susține medicul, precizând că mulți dintre pacienţii care ajung la spital se infectează chiar pe durata concediilor.

ADVERTISEMENT

Singurele clase care își vor continua cursurile în următoarea perioadă sunt cele terminale, respectiv a VIII-a și a XII-a, însă doar în sistem online. În ceea ce privește orele remediale, acestea se vor putea desfășura cu prezență fizică în localitățile în care rata de infectare nu depășește pragul de 6 la mia de locuitori.

Managerul Spitalului Victor Babeș îndeamnă elevii să-și petreacă vacanța de primăvară acasă

Chiar dacă este vacanţă, nu este vacanţă de mers încolo şi încoace. E o vacanţă de stat în casă cât mai mult, că nu avem încotro şi de respectat regulile în momentul în care se iese în exterior pentru că altfel nu o să terminăm prea curând.

ADVERTISEMENT

Din păcate, este un fenomen foarte complex această pandemie şi nu se termină numai dacă că cineva ordin să se termine sau dacă cineva nu mai are chef de ea.

Pur şi simplu trebuie să punem cu toţii umărul, nu avem cum altfel, nu avem cum. Cred că pot să spun că probabil mai mult de jumătate din cazuri din pacienţi care s-a infectat în concedii, mergând în concedii.

ADVERTISEMENT

În concedii, adică în grupuri cu prieteni sau familie, în diverse locuri. Laşi garda jos, te bucuri să fii cu familia sau cu prietenii, e un sentiment foarte normal, dar în acest context e suficient unul dintre ei să fie bolnav şi i-a îmbolnăvit pe toţi.

Posibil, la cum merg lucrurile. Din păcate, mulţi din concetăţenii noştri aleg să nu respecte niciuna dintre regulile care ne-ar scăpa de acest lockdown, acolo este problema.

ADVERTISEMENT

Dacă vor continua aceste întruniri pe care le vedem tot timpul în aceste locuri, cluburi restaurante, petreceri ilegale, da,  am putea avea nevoie de carantină națională. Dacă s-ar respecta regulile impuse, nu s-ar ajunge la lockdown”, a declarat medicul Simin Aysel Florescu la Digi 24.

ADVERTISEMENT