Life

Avertismentul medicului pentru cei care consumă mult pepene: “E plin de zahăr. Dacă mănânci prea mult…”

Un renumit nutriţionist trage un semnal de alarmă asupra consumului de pepene. Ce rişti să păţeşti dacă mănânci prea mult.
02.08.2023 | 17:13
Avertismentul medicului pentru cei care consuma mult pepene E plin de zahar Daca mananci prea mult
Avertismentul medicului pentru cei care consumă prea mult pepene / sursa foto: pixabay.com
ADVERTISEMENT

Pe cât de delicios este pepenele într-o zi caniculară de vară, pe atât poate fi de periculos. Asta dacă nu ţii cont de sfatul nutriţioniştilor şi îl consumi în cantităţi mari.

Ce rişti dacă consumi prea mult pepene roşu. Nutriţioniştii trag un semnal de alarmă

Nimic nu pare mai potrivit într-o zi toridă de vară decât o felie zeamosă de pepene roşu. Atenţie însă, consumul în exces poate fi dăunător, întrucât pepenele conţine o cantitate mare de zahăr.

ADVERTISEMENT

Virgiliu Stroescu, un renumit nutriţionist, a dezvăluit pericolul la care te expui dacă alegi să consumi mult pepene pe timp de vară.

Avertismentul nutriţinionistului asupra consumului de pepene: “Dacă mănânci prea mult, pancreasul explodează”

“Dacă mănânci numai pepene toată vara, după trei, patru luni ai ajuns la diabet. Pepenele e plin de zahăr. Pepenele în sine e foarte bun, dar dacă mănânci prea mult, pancreasul explodează”, a spus medicul la România TV.

ADVERTISEMENT

Fructul vedetă al verii ascunde aşadar efecte dăunătoare în cazul consumului excesiv. Şi oricât de tentaţi am fi să mâncăm pepepe pe nesăturate, moderaţia este secretul unei vieţi echilibrate.

Consumul de pepene în cantităţi potrivite aduce în schimb organismului mari beneficii. Ne protejează împotriva formării pietrelor la rinichi, reduce concentraţia de acid uric din sânge, are rol antioxidant.

ADVERTISEMENT

Pepenele roşu, ideal în diete. Ajută la scăderea în greutate

Pepenele roşu este ideal şi în diete întrucât ajută la scăderea în greutate. Deliciosul fruct are un aport caloric destul de mic, în jur de 34 de calorii la 100 de grame de pepene.

În plus, pepenele asigură un aport mare de vitamine A, C, D, E, B6 şi B12, dar şi un procentaj mic de fier şi calciu. Consumat crud, pe stomacul gol, pepenele roşu oferă hidratare, deoarece conţine o cantitate mare de apă.

ADVERTISEMENT

Iar dacă pepenele este nelipsit din dieta noastră zilnică, indicar ar fi să alegem pepenele galben în detrimentul celui roşu. Conţine mai multe proteine, fibre, magneziu şi calciu, dar şi o cantitate mai mică de zahăr.

 

ADVERTISEMENT
Tags: