Life

Cultivatorii au dezvăluit cum să alegi cel mai dulce pepene. Mergi la sigur cu această metodă

Agricultorii au spus cum să cumperi cel mai bun pepene de pe piață. Trucul simplu și util cu care nu vei da greș niciodată.
28.07.2023 | 12:18
Cultivatorii au dezvaluit cum sa alegi cel mai dulce pepene Mergi la sigur cu aceasta metoda
Agricultorii au spus cum să cumperi cel mai bun pepene de pe piață. Trucul simplu și util cu care nu vei da greș niciodată. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Cultivatorii au dezvăluit cum să alegi cel mai dulce pepene, indiferent că este vorba de roșu sau galben. Mergi la sigur cu această metodă și nu vei ajunge acasă cu unul crud sau petrecut. Totul ține de un aspect important.

Agricultorii au spus cum să cumperi cel mai bun pepene de pe piață. Trucul simplu și util cu care nu vei da greș niciodată

Agricultorii au spus cum să cumperi cel mai bun pepene de pe piață. Trucul simplu și util cu care nu vei da greș niciodată este strâns legat de felul în care lucește coaja, dar și sunetul pe care îl face atunci când îl lovești.

ADVERTISEMENT

Sunetul subțire înseamnă că pepenele este copt de ajuns, în timp ce sunetul gros spune că e crud. Un producător din Dăbuleni, județul Dolj, a mărturisit că mirosul este un alt aspect pe care trebuie să-l luăm în calcul.

„Pepenele se ia mai mult prin bătaie, nu prin strâns, nu prin coadă, nu să aibă pată galbenă. Totul este prin bătaie. Sună subţire, pepenele este copt şi bun. Sună gros sau mai mult a doagă înseamnă că este crud.

ADVERTISEMENT

Noi din câmp îl luăm prin bătaie. Îi luăm când linguriţa este uscată, pepenele este copt”, a declarat un producător român pentru observatornews.ro. În plus, codița fructului trebuie să fie subțire pentru a fi dulce.

România, mare producătoare de pepene

România este o țară producătoare de pepene de ani buni. În fiecare an se produc circa 500.000 de tone de pepeni roșii și galbeni. Aceștia au denumiri diferite în funcție de zonă, în Oltenia fiind numiți lubeniță.

ADVERTISEMENT

În Moldova pepenele roșu este numit harbuz, iar în Ardeal oamenii îi spun lebeniță. Cele mai întâlnite soiuri de pe teritoriul țării noastre sunt Charleston Gray, Dochita, De Minis, Dulce de Dăbuleni, Favorit şi Lovrin.

Vara pepenele este unul dintre cele mai cumpărate de români. Acesta conține 92% apă și o serie de substanțe nutritive. De asemenea, este bogat în vitamine din complexul B, magneziu și potasiu. Un kilogram costă 2 lei.

ADVERTISEMENT

În aceeași notă, fructul este recomandat în curele de slăbire și este permis persoanelor care suferă de diabet. Totodată, pepenele roșu nu are calorii, scade nivelul colesterolului, conține fibre, beta caroten și acid folic.

ADVERTISEMENT