News

Schimbare radicală a vremii în România. Se anunță ninsori abundente și ger. Strat de zăpadă în București

România se va confrunta, în weekend, cu o schimbare radicală a vremii. Meteorologii anunță ninsori abundente și ger, inclusiv în București.
18.01.2024 | 19:26
Schimbare radicala a vremii in Romania Se anunta ninsori abundente si ger Strat de zapada in Bucuresti
Avertizare de ninsori abundente și ger în România. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

După o scurtă încălzire, joi și vineri, România se va confrunta din nou cu o schimbare radicală a vremii. Meteorologii prognozează ninsori abundente și ger în majoritatea regiunilor.

Avertizare de ninsori abundente și ger în România

În decurs de doar 24 de ore, România va face trecerea de la temperaturi de primăvară la valori demne de luna lui ”gerar”. Astfel, dacă vineri se așteaptă maxime de 14-15 grade Celsius, de sâmbătă vremea se schimbă radical.

ADVERTISEMENT

Specialiștii de la Accuweather au emis o alertă de iarnă severă. Un val de ger și ninsori va lovi mai multe zone din România. Deocamdată, până vineri, 19 ianuarie 2023, temperaturile vor avea valori mai crescute pentru normalul acestei perioade.

Maximele vor varia și vor ajunge până la 15 grade Celsius, cu aproape 10 grade mai mult decât normalul perioadei. Inclusiv în Capitală pot fi posibile valori de până la 12 – 13 grade Celsius.

ADVERTISEMENT

De la orele serii, vremea începe să se răcească, mai ales în nordul țării, acolo unde valorile din termometre nu vor depăși 3-4-5 grade Celsius. Alături de răcire, în scenă intră și precipitațiile.

Astfel, în noaptea de vineri spre sâmbătă – 19 spre 20 ianuarie 2023 – sunt așteptate precipitații sub formă de lapoviță, după care ninsori. Vor fi ninsori și în București. O să ningă foarte mult sâmbătă, 20 ianuarie 2023. În weekend, vremea rămâne rece cu maxime de 1-2 grade Celsius și minime apropiate de pragul înghețului.

ADVERTISEMENT

Meteorologii anunță strat de zăpadă în București

Nebulozitatea atmosferică va fi pronunțată în București începând din seara zilei de vineri, 19 ianuarie. Ploaia din primele ore se va transforma în ninsoare în noaptea de vineri spre sâmbătă, 20 ianuarie.

Meteorologii de la Weather.com prognozează că stratul de zăpadă depus în București în cursul zilei de sâmbătă va fi de 12 – 14 centimetri. Apoi, cerul se va însenina în Capitală.

ADVERTISEMENT

Va fi un weekend foarte friguros. Temperatura maximă nu va depăși 0 grade Celsius. Minima va coborî până la -8 grade în dimineața zilei de duminică și la -13 grade Celsius în dimineața zilei de luni, 22 ianuarie. Temperaturi pozitive se vor înregistra în Capitală abia în cursul zilei de miercuri, 24 ianuarie.

ADVERTISEMENT