Avertizare meteo pentru întreaga țară! Temperaturi neobișnuite pentru luna aprilie

Alexandru Năstase   
în News
15/04/2021, 08:58
Avertizare meteo pentru întreaga țară! Temperaturi neobișnuite pentru luna aprilie
Vremea este neobișnuită pentru jumătatea lunii aprilie. Sursa foto - MARIAN ILIE / MEDIAFAX FOTO

Avertizare meteo pentru întreaga țară emisă de Administrația Națională de Meteorologie! Concret, vor fi temperaturi neobișnuite pentru luna aprilie. 

Până vineri, la ora 10:00, în toată ţara vor fi precipitaţii moderate cantitativ – local 15 – 25 l/mp şi izolat, îndeosebi în nord-vest şi centru, 30 – 40 l/mp.

În Transilvania şi în Maramureş vor fi ploi, dar şi perioade cu lapoviţă şi ninsoare, cu precădere în noaptea de joi spre vineri, pe alocuri şi temporar cu depunere de strat de zăpadă.

Avertizare meteo pentru luna aprilie!

Trecător, precipitaţii mixte se vor semnala şi în zonele deluroase din restul teritoriului. La munte, treptat, vor predomina ninsorile.

De asemenea, aici se va un depune strat de zăpadă local consistent şi în special la altitudini de peste 1500 de metri în Carpaţii Meridionali şi de Curbură, unde rafalele vor depăşi 70 – 80 km/h şi va fi viscol.

În majoritatea regiunilor vor fi intensificări temporare ale vântului, cu viteze în general de 45 – 55 km/h, îndeosebi în sud şi sud-est, cu până la 60 – 65 km/h în Oltenia, amplificând senzaţia de rece.

Valorile termice diurne înregistrate joi vor caracteriza o vreme deosebit de rece pentru mijlocul lunii aprilie.

Până vineri, în Bucureşti, vremea va deveni deosebit de rece. Joi se vor înregistra valori termice maxime de 11-13 grade.

Cerul va fi temporar noros şi vor fi condiţii de ploaie de scurtă durată. Vântul va sufla moderat, temporar cu intensificări, cu rafale de 40-45 km/h. Temperaturile minime vor fi de 3-4 grade.

Închide ×