News

Avocații și experții din procesul Roșia Montană, întâlnire cu Marcel Ciolacu: ”Le-am mulțumit în numele românilor”

Marcel Ciolacu i-a primit la Palatul Victoria pe avocații și experții României din procesul Roșia Montană. Premierul le-a mulțumit pentru victorie
14.03.2024 | 18:16
Avocatii si expertii din procesul Rosia Montana intalnire cu Marcel Ciolacu Leam multumit in numele romanilor
Premierul a felicitat echipa care a reprezentat România în dosarul Roșia Montană Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Echipa care a reprezentat România în dosarul Roșia Montana a dat curs invitației premierului Marcel Ciolacu, participând la o întâlnire cu membri ai guvernului la Palatul Victoria.

Echipa României din procesul Roșia Montană, întâlnire cu Marcel Ciolacu

Marcel Ciolacu le-a oferit flori membrilor echipei de experți și avocați și lea mulțumit în numele executivului și al românilor pentru au câștigat un proces în care României i s-au cerut despăgubiri maximale de aproape 7 miliarde de dolari.

ADVERTISEMENT

“Pierderea procesului ar fi avut, după părerea mea, niște efecte greu de cuantificat și foarte greu de îndreptat. Nu ar fi acceptat nimeni, nicio Comisie (Europeană n.r.) să mărim  deficitul atât de mult încât să suporte această pierdere”, a subliniat Marcel Ciolacu.

Crenguța Leaua, coordonatorul echipei de avocați, a precizat că se ocupă de 18 cazuri de acest gen și că, împreună cu colegii său, a câștigat toate dosarele, până în prezent.

ADVERTISEMENT

“Au fost sume importante și o responsabilitate mare. Și pentru noi a fost ceva extrem de important din punct de vedere profesional, motiv pentru care suntem recunoscători”, a afirmat ea, potrivit Antena 3 CNN.

După întâlnire premierul a postat și pe pagina sa de Facebook un mesaj de mulțumire și felicitări pentru echipa de avocați și experți care a reprezentat statul român.

ADVERTISEMENT

”Am invitat astăzi la Guvern echipa de avocați care a câștigat procesul Roșia Montană pentru România.

Le-am mulțumit în numele românilor pentru modul în care au luptat în acest proces – uneori chiar cu deciziile unor foști prim-miniștri – în toți acești ani grei.

ADVERTISEMENT

Sunt convins că absolut toți românii sunt mândri, ca și mine, ca avem asemenea profesioniști de calibru mondial! Le transmit încă o dată avocaților noștri recunoștința Guvernului României și a românilor, pentru victorie!”, a scris Marcel Ciolacu.

În data de 9 martie, Curtea Arbitrală de la Washington a dat dreptate României în procesul Roșia Montană, împotriva companiei canadiene Gabriel Resources.

Aceasta din urmă a depus încă din 2015 ICSID cererea de arbitraj împotriva României, deoarece nu au mai putut exploata aurul de la Roșia Montană după ce zona a fost declarată patrimoniu UNESCO.

ADVERTISEMENT