Sport

Avocatul asociației care susține FCSB, despre problema Stelei legată de promovarea din Casa Pariurilor Liga 2: ”Ar fi aceeași situație ca în 1998”

Steaua nu va primi prea curând drept de promovare în eșalonul de elită, consideră avocatul Asociației Salvați Steaua, cea care susține FCSB. Acesta a explicat de ce nu se poate privatiza secția de fotbal.
20.08.2022 | 10:25
Avocatul asociatiei care sustine FCSB despre problema Stelei legata de promovarea din Casa Pariurilor Liga 2 Ar fi aceeasi situatie ca in 1998
Suporterii echipei CSA Steaua s-au săturat să-și vadă favoriții în eșaloanele inferioare și cer demisii ale conducătorilor clubului militar. © FOTO:Gheorghe Fluster/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

CSA Steaua are interzis la promovarea în SuperLigă și în acest sezon și situația va rămâne neschimbată susține Virgil Boglea, avocatul Asociației Salvați Steaua, cea care susține pe FCSB.

Eventuala privatizare a secției de fotbal a CSA Steaua s-ar face exact ca în urmă cu 24 de ani

Fanii Stelei sunt revoltați după ce conducerea clubului nu a rezolvat problema promovării din Liga 2 Casa Pariurilor. Ultrasii roș-albaștrilor au făcut presiuni asupra conducerii clubului ”militar” dar, pentru că situația juridică a rămas aceiași, la ultimele meciuri au protestat vehement cerând demisii în masă.

ADVERTISEMENT

Avocatul Asociației Salvați Steaua, Virgil Boglea, a explicat de ce nu este posibilă asocierea secției de fotbal cu o entitate privată și finanțarea acesteia din fonduri private. În ultima perioadă s-a vehiculat ideea că secția de fotbal se va asocia cu Romtehnica, societate aparținând ministerului Apărării, dar cu capital privat.

”Dacă s-ar face această asociere atunci CSA Steaua ar primi drept de promovare, dar juridic este exact aceeași problemă ca în 1998. Romtehnica aparținând ministerului, dar fiind cu capital privat, poate suferi condamnări, participă la circuitul civil exact ca orice altă societate comercială.

ADVERTISEMENT

Ar face exact ceea ce au făcut domnul Gațu și ceilalți în 1998, pe acte. Eu, în 27 martie 2018, personal, am participat la o întâlnire cu un membru din conducerea CSA de la vremea respectivă, eu atunci fiind de partea lor.

Principalul lucru pe care l-am avut în vedere a fost ca reactivarea secției de fotbal direct în Liga 1. Dacă a fost o nelegalitate, orice s-ar fi întâmplat atunci, să o sancționezi și să formulezi acțiune de repunere în situația anterioară.

ADVERTISEMENT

La momentul respectiv, secția a fost divizată de club și nu a mai aparținut de el. A fost o autoritate autonomă care s-a succedat, de la CSA la AFC și apoi FC FCSB SA. Potrivit legii, o echipă care aparține unei entități publice nu poate accesa o ligă profesionistă. Lucrurile sunt clare, trebuie să fii ori AFC, ori SC”, a explicat Virgil Boglea, pentru Prosport.

Acesta a detaliat și de ce consideră că nu se poate modifica un articol de lege doar pentru a avea acces Steaua.

ADVERTISEMENT

”Ar însemna că toți ceilalți plătesc taxe și impozite la un stat care ulterior finanțează rivalul echipelor respective. Nu e tocmai corespunzător. Se mai aduce ideea că sunt echipe finanțate pe consilii locale, dar e altceva”, a adăugat Boglea.

Virgil Boglea spune că toate secțiile CSA Steaua au de suferit din cauza echipei de fotbal

De la reînființarea secției de fotbal a CSA Steaua toate celelalte secții sportive au avut de suferit, a mai spus Virgil Boglea, amintind de decăderea unor echipe de tradiție, precum cele de rugby, handbal, sau volei.

”Am participat la Supercupa dintre Steaua și Dinamo (la handbal masculin – n.r.). Din momentul în care s-a dat startul, eram sigur că Steaua va pierde. La handbal, volei sau rugby nu s-a mai luat titlul de mulți ani, pe David Popovici l-au pierdut.

Mai sunt și alții care au plecat de când s-a înființat această secție, pentru că toți banii merg spre fotbal. E normal, pentru că fotbalul consumă, vinde, e normal să fie mai mulți bani, dar atunci, hai să lăsăm așa cum a fost în 1998. Să fie o entitate privată care să aibă egida asupra fotbalului”, a încheiat Virgil Boglea.

ADVERTISEMENT
Tags:
„Ce a fost ăsta?!” Reacțiile soților Șucu în timpul meciului. Momentul a fost...
„Ce a fost ăsta?!” Reacțiile soților Șucu în timpul meciului. Momentul a fost filmat.„Mamă, dar...”
Momente cum rar se văd, în SuperLigă! A ”spart” banca de rezerve după...
Momente cum rar se văd, în SuperLigă! A ”spart” banca de rezerve după ce a fost schimbat. Ce a făcut antrenorul
„E greu să găsești un bărbat”. Țara care are cea mai scăzută rată...
„E greu să găsești un bărbat”. Țara care are cea mai scăzută rată a natalității. De ce le este frică femeilor să devină mame
Gestul unui american care trăiește în Marea Britanie, atunci când a aflat că...
Gestul unui american care trăiește în Marea Britanie, atunci când a aflat că vorbește cu români. Toată lumea a rămas fără reacție
Cele mai bune trei plaje din lume sunt toate în Europa
Cele mai bune trei plaje din lume sunt toate în Europa
Dublă lovitură pentru şoferii care încalcă legea. Vor primi şi o altă pedeapsă...
Dublă lovitură pentru şoferii care încalcă legea. Vor primi şi o altă pedeapsă pe lângă amendă
Cum a ajuns o prostituată din România să cumpere o biserică din Italia....
Cum a ajuns o prostituată din România să cumpere o biserică din Italia. Toată averea escortei, de 3,4 milioane de euro, a fost confiscată
„Nu am suportat să văd oameni fericiţi”. Declarația șocantă făcută de elevul care...
„Nu am suportat să văd oameni fericiţi”. Declarația șocantă făcută de elevul care a omorât-o pe Melis, în Grădina Botanică
Anamaria Prodan, pregatita sa faca pasul cel mare: "In curand...."
Anamaria Prodan, pregatita sa faca pasul cel mare: "In curand...."
Zanni, „faimosul” de la Survivor, a trecut prin clipe de coșmar:
Zanni, „faimosul” de la Survivor, a trecut prin clipe de coșmar:
Fostul soț al Ancăi Țurcașiu trăiește a doua tinerețe! Cum s-a pozat cu...
Fostul soț al Ancăi Țurcașiu trăiește a doua tinerețe! Cum s-a pozat cu iubita. Un detaliu a atras atenția tuturor
Lia Bugnar, dezvăluirea momentului despre un actor din Clanul: Sunt leşinată după el!
Lia Bugnar, dezvăluirea momentului despre un actor din Clanul: Sunt leşinată după el!
Imagini de groază din închisoarea Poarta Albă, din celula unde 12 britanici sunt...
Imagini de groază din închisoarea Poarta Albă, din celula unde 12 britanici sunt închiși, după ce au fost arestați la un festival din Mamaia
Țara unde se poate trăi decent cu puțin peste 2.000 de lei. Este...
Țara unde se poate trăi decent cu puțin peste 2.000 de lei. Este una dintre cele mai căutate destinații turistice din lume