CSA Steaua are interzis la promovarea în SuperLigă și în acest sezon și situația va rămâne neschimbată susține Virgil Boglea, avocatul Asociației Salvați Steaua, cea care susține pe FCSB.
Fanii Stelei sunt revoltați după ce conducerea clubului nu a rezolvat problema promovării din Liga 2 Casa Pariurilor. Ultrasii roș-albaștrilor au făcut presiuni asupra conducerii clubului ”militar” dar, pentru că situația juridică a rămas aceiași, la ultimele meciuri au protestat vehement cerând demisii în masă.
Avocatul Asociației Salvați Steaua, Virgil Boglea, a explicat de ce nu este posibilă asocierea secției de fotbal cu o entitate privată și finanțarea acesteia din fonduri private. În ultima perioadă s-a vehiculat ideea că secția de fotbal se va asocia cu Romtehnica, societate aparținând ministerului Apărării, dar cu capital privat.
”Dacă s-ar face această asociere atunci CSA Steaua ar primi drept de promovare, dar juridic este exact aceeași problemă ca în 1998. Romtehnica aparținând ministerului, dar fiind cu capital privat, poate suferi condamnări, participă la circuitul civil exact ca orice altă societate comercială.
Ar face exact ceea ce au făcut domnul Gațu și ceilalți în 1998, pe acte. Eu, în 27 martie 2018, personal, am participat la o întâlnire cu un membru din conducerea CSA de la vremea respectivă, eu atunci fiind de partea lor.
Principalul lucru pe care l-am avut în vedere a fost ca reactivarea secției de fotbal direct în Liga 1. Dacă a fost o nelegalitate, orice s-ar fi întâmplat atunci, să o sancționezi și să formulezi acțiune de repunere în situația anterioară.
La momentul respectiv, secția a fost divizată de club și nu a mai aparținut de el. A fost o autoritate autonomă care s-a succedat, de la CSA la AFC și apoi FC FCSB SA. Potrivit legii, o echipă care aparține unei entități publice nu poate accesa o ligă profesionistă. Lucrurile sunt clare, trebuie să fii ori AFC, ori SC”, a explicat Virgil Boglea, pentru Prosport.
Acesta a detaliat și de ce consideră că nu se poate modifica un articol de lege doar pentru a avea acces Steaua.
”Ar însemna că toți ceilalți plătesc taxe și impozite la un stat care ulterior finanțează rivalul echipelor respective. Nu e tocmai corespunzător. Se mai aduce ideea că sunt echipe finanțate pe consilii locale, dar e altceva”, a adăugat Boglea.
De la reînființarea secției de fotbal a CSA Steaua toate celelalte secții sportive au avut de suferit, a mai spus Virgil Boglea, amintind de decăderea unor echipe de tradiție, precum cele de rugby, handbal, sau volei.
”Am participat la Supercupa dintre Steaua și Dinamo (la handbal masculin – n.r.). Din momentul în care s-a dat startul, eram sigur că Steaua va pierde. La handbal, volei sau rugby nu s-a mai luat titlul de mulți ani, pe David Popovici l-au pierdut.
Mai sunt și alții care au plecat de când s-a înființat această secție, pentru că toți banii merg spre fotbal. E normal, pentru că fotbalul consumă, vinde, e normal să fie mai mulți bani, dar atunci, hai să lăsăm așa cum a fost în 1998. Să fie o entitate privată care să aibă egida asupra fotbalului”, a încheiat Virgil Boglea.