News

Susținătorii avortului, călcați cu mașina în SUA. Șoferul nu a fost prins – Video

Un șofer a intrat, intenționat, cu mașina într-un grup de susținători ai avortului în SUA. ”A încercat să le omoare”, a explicat un martor. Manifestanții pro-avort sunt hărțuiți permanent în multe state americane.
26.06.2022 | 16:57
Sustinatorii avortului calcati cu masina in SUA Soferul nu a fost prins  Video
Manifestanții pro-avort sunt hărțuiți permanent în diverse state din SUA. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Manifestanții pro-avort au fost agresați în mai multe orașe din Statele Unite ale Americii, după ce Curtea Supremă a anulat hotărârea care garanta din 1973 dreptul constituțional al femeilor din SUA la avort.

Manifestanții pro-avort din SUA, călcați de mașini

Senatorii republicani au făcut apel la susținători și i-au rugat să nu atace activiștii „pro-alegere”, însă violențele s-au multiplicat, conform Stirileprotv.

ADVERTISEMENT

În Iowa, șoferul unui SUV a intrat intenționat cu mașina într-un grup de manifestanți. O femeie a ajuns la spital, potrivit autorităților. ”A încercat să le omoare!”, a acuzat jurnalista Lyz Lenz, prezentă la faţa locului.

”Aceste femei l-au văzut venind, iar o mână de oameni au făcut semne cu mâna pentru a-l opri. Dar el a continuat să înainteze, a explicat femeia.

ADVERTISEMENT

Potrivit martorilor, bărbatul se afla într-o coloană de mașini staționate la culoarea roșie a semaforului, după care a decis să intre cu mașina în manifestante.

”Avea geamul deschis şi am încercat să trag de volan”, a declarat Alexis Russell, una dintre manifestante. Polițiștii nu au reușit, deocamdată, să-l identifice și să-l rețină pe șofer.

ADVERTISEMENT


La Phoenix, manifestanții pro-avort au fost atacați cu gaze lacrimogene de Poliție, în fața sediului Capitoliului din Arizona. În mijlocul luptelor, jurnalista Tina Berg a fost împinsă violent la pământ de către un polițist.

La Washington, manifestanții în favoarea avortului au acuzat că au fost hărțuiți permament de activiști împotriva avortului. În Mississippi, mai mulți bărbați s-au adunat în fața unei clini unde se practică întreruperi voite de sarcină, pentru a intimida femeile care se duc la clinică.

ADVERTISEMENT

Conform unui raport al Federaţiei Naţionale americane a Avortului (National Abortion Federation, NAF) din 2020, mişcarea anti-avort a produs cel puţin 11 crime, 28 de tentative de crimă, 42 de atentate cu bombă şi 194 de incendii criminale. Vizați de militanții anti-avort au fost, în special, medici și alți specialiști care practică întreruperi voite de sarcină, potrivit sursei citate.

ADVERTISEMENT
Tags: