News

Bacalaureat 2020, sesiune august. Ce subiecte au picat la Geografie

26.08.2020 | 15:09
Bacalaureat 2020 sesiune august Ce subiecte au picat la Geografie
ADVERTISEMENT

Bacalaureat 2020, sesiune august. FANATIK vă prezintă subiectele de la proba de geografie a sesiunii din august a examenului de Bacalaureat 2020.

Miercuri, 26 august, absolvenţii profilului umanist, ai profilului servicii şi ai filierei vocaţionale au avut de ales între Geografie, Filosofie, Logică şi argumentare, Economie, Psihologie şi Sociologie.

ADVERTISEMENT

În ceea ce-i privește pe absolvenții de la profilul real, tehnic, resurse naturale şi protecţia mediului şi de la profilul militar, aceștia au avut de ales să susţină examenul la una dintre următoarele materii: Fizică, Chimie, Biologie şi Informatică.

Subiectele la geografie pentru sesiunea de toamnă de la Bacalaureat 2020

UPDATE, 15:10. Ministerul Educației a publicat subiectele de la proba de geografie.

Subiecte la proba de geografie de la Bacalaureat 2020 – sesiunea august

Sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat 2020 este în plină desfășurare în aceste zile. Miercuri, 26 august va avea loc examenul la proba de Geografie, pentru absolvenții de la profilul umanist din filiera teoretică, de la profilul servicii din filiera tehnologică și din profilurile și specializările din filiera vocațională.

ADVERTISEMENT

Examenul va începe la ora 09:00, iar timpul destinat lucrării scrise este de trei ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev. Candidații trebuie însă să fie în clase între 7:30 și, cel mai târziu, ora 8:30. Toate sălile au în dotare camere funcționale de supraveghere și video.

Pentru a promova examenul, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiții: Recunoașterea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale, susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea și obținerea mediei 6 (cel puțin) la probele scrise.

ADVERTISEMENT

După ora 15:00, baremul de corectare și notare, precum și subiectele extrase, vor fi publicate la ora 15:00 pe Edu.ro și poate fi consultat și pe FANATIK. După probele miercuri, absolvenții de liceu din partea minorităților naționale vor susține joi proba scrisă la Limba şi literatura maternă – proba E.b).

Iată calendarul complet al probelor BAC 2020. Sesiunea de toamnă.

  • 24 august: Limba și literatura română
  • 25 august: proba obligatorie a profilului
  • 26 august: proba la alegere a profilului și specializării
  • 27 august: Limba și literatura maternă 
ADVERTISEMENT

Primele rezultate, publicate pe 2 septembrie

Primele rezultate la probele scrise vor fi afişate pe 2 septembrie (până la ora 12,00). Contestaţiile se pot depune în aceeaşi zi, în intervalul orar 14,00 – 20,00.

”La fel ca în prima sesiune, rezultatele elevilor vor fi publicate prin anonimizarea numelui şi a prenumelui, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecţia datelor – RGPD).

Contestaţiile pot fi depuse atât în format fizic, cât şi electronic. În acest caz, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit electronic şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora”, se arat într-un comunicat Edu.ro.

Ce subiecte au picat la geografie în sesiunea din iunie de la Bacalaureat

În sesiunea din iunie a examenului de Bacalaureat, la proba de Geografie absolvenții de liceu au avut de rezolvat varianta cu numărul 6. La Subiectul I, candidații au primit o hartă politică a Europei pe baza căreia au trebuit să răspundă la mai multe întrebări sub forma de test grilă.

Subiectul II s-a bazat de această dată pe o hartă a României, cu întrebări legate de relief, cursuri de râuri sau unități administrativ-teritoriale.

În fine, la ultima parte, Subiectul III, elevii au avut de răspuns la trei secțiuni care aveau a bază întrebări legate de agricultură, structura populației și elemente de climă. Iată AICI subiectul complet.

ADVERTISEMENT
Tags: