Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Bănel Nicoliță, despre abuzurile rasiste asupra sa: “45.000 de oameni mi-au strigat ‘țigan’”. Stadionul din România unde a suferit cel mai mult: “Am fost la baie și am plâns”. Video exclusiv

Bănel Nicoliță a povestit la FANATIK SPUERLIGA cum era abuzat rasist pe stadioane și a dezvăluit că cel mai urât a fost la un meci jucat de FCSB în deplasare cu Poli Timișoara.
31.01.2023 | 12:54
Banel Nicolita despre abuzurile rasiste asupra sa 45000 de oameni miau strigat tigan Stadionul din Romania unde a suferit cel mai mult Am fost la baie si am plans Video exclusiv
Bănel Nicoliță a povestit la FANATIK SPUERLIGA cum era abuzat rasist pe stadioane și a dezvăluit că cel mai urât a fost la un meci jucat de FCSB în deplasare cu Poli Timișoara. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Discuția a fost legată de scandările xenofobe pe care le-au avut fanii formației FC U Craiova la partida cu Sepsi OSK și care au dus la întreruperea definitivă a jocului.

Abuzuri rasiste la adresa lui Bănel Nicliță la un meci la Timișoara

Invitat la cea mai nouă ediție a emisiunii FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI, Bănel Nicoliță a rememorat o partidă jucată cu FCSB la Timișoara, în care a suferit abuzuri rasiste din partea spectatorilor prezenți la stadion.

ADVERTISEMENT

”Foarte mult am fost victima rasismului. Cea mai tare a fost când am plecat de la Timșoara la Steaua (n.r. – FCSB). A venit meciul tur pe la jumătatea campionatului, am jucat pe Bega. Gândiți-vă că 45.000 de oameni strigau într-una numai ‘țigane’.

A fost stadionul plin. Din minutul 1 până în minutul 90 când s-a terminat meciul. Nu e ok, dar nu a fost numai pe Bega. Pe toate stadioanele unde am jucat cu Steaua (n.r. – FCSB) am avut probleme.

ADVERTISEMENT

Cu siguranță am fost campion la scandări rasiste pentru că am și jucat la cea mai iubită echipă din România. Am fost atacat din toate părțile. Și când am ajuns la Făurei mi se întâmpla la fel, pentru că lumea mă știa că jucasem la Steaua.

Nu s-a luat niciodată atitudine. A fost un singur caz la Timișoara în care m-au întrebat, dar din respect pentru oamenii ăia, pentru că mi-au oferit șansa de a juca, de a debuta în Liga 1, nu am depus plângere. Am zis că nu am auzit nimic.

ADVERTISEMENT

În momentul ăla nu o gândești, dar când se termină meciul nu îți este ușor. Îți amintești cum îți strigau ‘țiganule’ sau ‘cioară’”, a declarat Nicoliță.

VEZI VIDEO MAI JOS

Cel mai urât moment a fost la un meci cu Unirea Urziceni

Bănel Nicoliță și-a amintit că cel mai trist moment al carierei sale este legat tot de rasism și a avut loc la o partidă pe care FCSB a jucat-o pe terenul Unirii Urziceni. Înjurat de un grup de suporteri ai gazdelor, el a mers în baia de la vestiar și a izbucnit în plâns.

ADVERTISEMENT

”Cea mai rea situație nu a fost la Timișoara unde au fost 45.000 de oameni, a fost la Urziceni. Era un grup format din anumiți oameni și care striga non-sop, dar așa, cu ură. Eram la încălzire la Urziceni, în anul în care ei au luat titlu, și mă înjurau tot timpul.

În momentul ăla m-am dus la baie după încălzire și am plâns, nu am mai putut. M-a afectat și așa m-am descărcat. A fost singurul moment când s-a întâmplat așa ceva. În meciul ăla am fost foarte slab pentru că mă gândeam tot timpul la ce strigă și m-a durut. Au încercat să mă facă încât să nu mai joc bine în meciul ăla.

A fost un moment greu pentru mine. Din ‘țigan’, ‘cioară’ și ‘morți’ nu mă scoteau. Nu am mai putut să mă abțin și după încălzire m-am dus la baie. Unii colegi, Dică, m-au văzut și m-au luat, mi-au zis să mă liniștesc. Mai erau vreo 5-6 minute până începea meciul. Am intrat frumos în baie, am plâns, apoi m-am spălat pe ochi.

Maseurul m-a văzut și m-a întrebat ce e cu mine, dar i-am spus să stea liniștit. A fost momentul meu cel mai dureros și nu am mai putut să-mi controlez suferința. Am vrut să mă duc la ei să-i întreb ce au cu mine.

În Franța nu am avut probleme. Bine, am prins și momentul ăla când toți rromi se întorceau de acolo, iar eu mă duceam”, a mai spus Nicoliță, la emisiunea FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI.

ADVERTISEMENT