Fotbal international

Bangladesh trăiește pentru Messi și Argentina! Nebunie pe străzi înainte de meciurile „pumelor”. Video

Suporterii din Bangladesh sunt înnebuniți după Messi și Argentina. Mii de fani au sărbătorit pe străzi victoria cu Mexic de la Campionatul Mondial.
30.11.2022 | 17:56
Bangladesh traieste pentru Messi si Argentina Nebunie pe strazi inainte de meciurile pumelor Video
Argentina are mii de susținători și în Bangladesh
ADVERTISEMENT

Toată Argentina stă cu sufletul la gură pentru meciul decisiv cu Polonia de la Campionatul Mondial din Qatar. Însă Messi nu are parte de susținere totală doar din țara natală sau din Spania ori Franța.

Bangladesh respiră și trăiește pentru Argentina

Țara din Asia de Sud din vecinătatea Indiei are o populație de peste 165 de milioane de locuitori. Dacă Bangladeshul nu are rezultate la fotbal și nu a participat niciodată la un Campionat Mondial, atunci când joacă Argentina, capitala Dhaka e colorată în alb-albastru. Și nu numai!

ADVERTISEMENT

Suporterii sunt la fel de pătimași ca argentinieni. Deși pentru mulți pare greu de crezut, reacția fanilor după golul lui Messi cu Mexic nu mai are nevoie de niciun comentariu.

Dacă ultrașii echipelor din Argentina nu au făcut deplasarea în Qatar, decât la insistențele federației după meciul cu Arabia Saudită, mii de suporteri din Bangladesh și-au cumpărat bilete la meciurile Argentinei de la Campionatul Mondial și au fost prezenți în tribune.

ADVERTISEMENT

Până și o prezentatoare de la o televiziune din Bangladesh a intrat în direct înainte de meciul cu Arabia Saudită cu un tricou al naționalei Argentinei, ceea ce a stârnit reacții în toată America de Sud.

Prezentatoare de știri din Bangladesh, în direct în tricoul naționalei Argentinei
Prezentatoare de știri din Bangladesh, în direct în tricoul naționalei Argentinei

Explicația despre dragostea locuitorilor din Bangladesh pentru Argentina

Istoria elucidează acest mister legat de pasiunea fierbinte a Bangladeshului pentru Argentina. Deveniți independenți abia în 1947, când s-au desprins din imperiul Marii Britanii, asiaticii s-au îndrăgostit definitiv de Argentina datorită lui Diego Armando Maradona.

ADVERTISEMENT

Victoria Argentinei în fața Angliei în sferturile de finală ale Campionatului Mondial din Mexic (1986) a stârnit o emulație uriașă în Bangladesh și dovada că englezii pot fi învinși de o țară din afara Europei. Anglia avea în continuare o influență puternică la acea vreme în fosta colonie.

Acest entuziasm se menține și 36 de ani mai târziu, iar mii de oameni au celebrat pe străzi victoria împotriva Mexicului.

ADVERTISEMENT


Ba, mai mult, cel mai mare bazin de fani ai naționalei Argentinei de pe glob se află în Bangladesh. Peste tot se pot cumpăra tricouri, fulare și steaguri cu Argentina.

Lionel Messi și Diego Armando Maradona, pictați pe zidurile capitalei Bangladeshului
Lionel Messi și Diego Armando Maradona, pictați pe zidurile capitalei Bangladeshului

Chipurile lui Messi și Diego Armando Maradona sunt pictate pe zidurile din capitala Dhaka.

Federația Argentiniană de Fotbal, mulțumiri pentru susținere celor din Bangladesh

Federația Argentiniană de Fotbal a ținut să mulțumească Bangladeshului printr-o postare oficială pe contul de Twitter, pentru a „întări” frăția dintre cele două țări legate definitiv de iubirea pentru fotbal.

Federația Argentiniană de Fotbal, mesaj de mulțumire pentru Bangladesh
Federația Argentiniană de Fotbal, mesaj de mulțumire pentru Bangladesh. Sursă foto: TSports

„Lionel Messi și Bangladesh. Asta este. Acesta este tweet-ul. @Federația de Fotbal din Bangladesh”, au scris oficialii forului național de fotbal pe pagina de Twitter a Federației.

ADVERTISEMENT