Life

Bani mulți de la stat pentru românii care vor să se angajeze. Sumele intră direct pe card. Puțini știu că pot lua prima de instalare

Noua metodă prin care statul român încurajează cetățenii să muncească. Cine sunt românii care pot beneficia de sume uriașe de bani.
01.03.2024 | 17:45
Bani multi de la stat pentru romanii care vor sa se angajeze Sumele intra direct pe card Putini stiu ca pot lua prima de instalare
Noua metodă prin care statul român încurajează cetățenii să muncească. Sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea
ADVERTISEMENT

Vești bune pentru românii care vor să se angajeze. Statul român vrea să scadă rata șomajului și vrea să încurajeze din ce în ce mai multe persoane să fie active în câmpul muncii. Pentru a-i atrage pe români către anumite locuri de muncă, statul oferă sume imense drept stimulent financiar.

Cine sunt românii care pot beneficia de stimulentul financiar oferit de stat

În ultima vreme, din ce în ce mai mulți români se confruntă cu dificultăți în a-și găsi un loc de muncă. Românii nu vor să muncească multe ore pe bani puțini, așa că preferă să nu ia contact, în aceste condiții, cu piața muncii.

ADVERTISEMENT

România se confruntă cu o rată a șomajului destul de ridicată. Pentru a-i motiva pe cât mai mulți să se angajeze, statul român a adoptat o nouă măsură. Și anume, oferirea de stimulente financiare care nu sunt deloc de neglijat.

Principalii beneficiari ai acestei măsuri noi sunt cei care își găsesc un loc de muncă departe de casă. Mai exact, la minim 50 de kilometri distanță de locul unde un domiciliul. Se recomandă, însă, ca distanța sa fie mai mare.

ADVERTISEMENT

Cei care se angajează departe de casă, urmează să primească o primă de instalare că nu este deloc una mică. Mai exact, 13.000 de lei este ajutor financiar oferit special pentru a le ușura procesul de relocare.

Prea puțini români au beneficiat de prima de instalare, până acum

Această sumă va fi atribuită pentru ca angajatul să se poată stabili în noul oraș mult mai ușor. Din acești bani, beneficiarul trebuie să acopere chiria, utilitățile, dar și alte cheltuieli survenite la relocare.

ADVERTISEMENT

Statul român a adoptat acest plafon special pentru a încuraja populația să intre în câmpul muncii. Deși suma nu este deloc una mică, numărul aplicanților nu este mare. Românii nu sunt atrași de acest beneficiu financiar, preferând, în schimb, să fie șomeri.

Potrivit datelor prezentate de playtech.ro, anul trecut, în jur de 2.600 de persoane și-au manifestat dorința de a beneficia de prima de instalare. Numărul este foarte mic, mai ales dacă îl raportăm la cei 230.000 de șomeri din România, majoritatea lor fiind prezenți în mediul rural.

ADVERTISEMENT

Românii nu par prea convinși și nici prea încântați de faptul că vor primi bani de la stat. În continuare, mulți preferă să beneficieze de șomaj, decât să accepte condițiile unui loc de muncă.

Însă, această primă de instalare nu este singura metodă prin care statul român încurajează cetățenii să muncească. Alte stimulente financiare mai sunt și prima de inserție și prima de activare. Pentru a beneficia de ele, românii trebuie să îndeplinească anumite condiții care pot fi consultate aici.

ADVERTISEMENT