Sport

Banii obținuți pentru Rareș Ilie au o destinație precisă. ”Alți conducători de cluburi făceau blocuri sau cumpărau apartamente și mașini”

Mihai Trăistaru, patronul clubului Juniorul, spune că va cheltui milionul de euro obținut pentru formarea lui Rareș Ilie pentru a prelua o bază sportivă.
26.12.2022 | 09:09
Banii obtinuti pentru Rares Ilie au o destinatie precisa Alti conducatori de cluburi faceau blocuri sau cumparau apartamente si masini
Patronul clubului Juniorul, care l-a format pe Rareș Ilie, vrea să investească în infrastructură banii obținuți ca urmare a transferului jucătorului la Nice.
ADVERTISEMENT

Rareș Ilie a fost o veritabilă revelație pe prima scenă de la noi și, după numai un sezon, Rapid l-a vândut în Franța, la OGC Nice. Clubul care l-a format, Juniorul București, păstrase un procent de 20% din drepturile pentru acesta și, drept urmare, a intrat în posesia unui milion de euro.

Patronul clubului Juniorul, care l-a format pe Rareș Ilie, vrea să investească în infrastructură

Nu doar Rapid a izbutit o afacere de succes prin transferul lui Rareș Ilie în Ligue 1. Ci și Juniorul București, clubul care l-a format și l-a cedat în Giulești în anul 2019.

ADVERTISEMENT

Iar Mihai Trăistaru, patronul grupării amintite, a decis să reinvestească în club suma consistentă încasată de pe urma acestui transfer. Mai exact, în infrastructură.

”Am infrastructură zero, sunt chiriaș de 14 ani, nu am o bază sportivă a mea. Acum sunt în discuții să preiau o bază pe care jucăm.

ADVERTISEMENT

Să vedem în ce condiții, dacă definitiv sau în concesiune pe o perioadă de timp mai lungă. Banii luați de la Rapid pe procentele din transferul lui Rareș Ilie vreau să-i reinvestesc în infrastructură.

Milionul acela de euro este neatins, e pus deoparte pentru baza sportivă. E aproape imposibil să găsești o bază sportivă în București, aproape toate au dispărut, pe toate terenurile vor să facă blocuri.

ADVERTISEMENT

Sunt în discuții avansate pentru această bază, am și un proiect frumos pentru ea cu toate amănuntele, de unde vom lua gazonul, aparatura, firma de construcție, tot.

Vreau ca banii să-i reinvestesc, să rămână ceva frumos în urma noastră. Poate că alți conducători de cluburi luau acești bani, făceau blocuri sau cumpărau apartamente și mașini.

ADVERTISEMENT

Eu sunt cu chirie la cinci baze, e greu să mă duc să văd meciurile și antrenamentele la toate. De aceea am mai luat un director sportiv și ne împărțim atribuțiunile. Antrenorii sunt buni și lucrăm de mult timp cu ei, dar trebuie să stăm aproape ca să simtă presiunea noastră.

Relația cu domnul Șucu este extraordinară, este un om deosebit. Va face lucruri frumoase la Rapid, pentru că a înțeles de ce sunt importante investițiile în juniori.

Dan Șucu și Victor Angelescu sunt doi oameni deosebiți, chiar am rămas plăcut impresionat de deschiderea lor către promovarea juniorilor”, scrie Digi Sport.

ADVERTISEMENT