Sport

Barajul este aproape compromis, dar la glume suntem campioni mondiali! Fanii l-au botezat Necalificuțu, pe noua mascotă-câine a naționalei României!

Fără fani în tribune, din cauza restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus, ”tricolorii” au avut, totuși, susținători pe stadionul Steaua. Noua mascotă căruia suporterii au fost provocați să-i găsească un nume.
12.11.2021 | 14:00
Barajul este aproape compromis dar la glume suntem campioni mondiali Fanii lau botezat Necalificutu pe noua mascotacaine a nationalei Romaniei
Ciobanescul Carpatin, mascota echipei naționale de fotbal a României. Sursa foto: iqads.ro
ADVERTISEMENT

Trei mascote și 4 persoane cu două tobe au fost susținătorii României la meciul cu Islanda de pe stadionul Steaua. Nu le-au purtat noroc băieților lui Mirel Rădoi.

Ciobănescul carpatin este noua mascotă a echipei naționale de fotbal a României, iar FRF a provocat fanii să-i găsească un nume cât mai … ”inspirat”. După remiza din Ghencea un suporter al ”tricolorilor” a propus un nume de botez în ton cu ratarea calificării.

ADVERTISEMENT

Fanii naționalei nu și-au pierdut simțul umorului nici după dezastrul din Ghencea

Unul dintre partenerii Federației Române de Fotbal a decis să premieze cel mai inspirat nume pe care fanii ”tricolorilor” îl vor propune pentru ciobănescul carpatin, noua mascotă a primei reprezentative.

”E prietenos, blănos și simpatic! Are ADN de ciobănesc carpatin, dar și de suporter. E noua noastră mascotă SuporteRO! Ajută-ne să-i găsim un nume pe măsura pasiunii tale pentru fotbal.

ADVERTISEMENT

Propune un nume în comentarii, cele mai creative & inspirate vor ajunge în finală alături de alte 4 nume pe măsură. Câștigătorul va primi un kit cu produse SuporteRO și un tricou semnat de jucătorii Echipei Naționale”, a anunțat partenerul FRF.

Suporterii României, ca de obicei, s-au întrecut în propuneri. Unele nume, precum ”Patos” s-au vrut a fi inspiraționale, alți fani au propus ca mascota să poarte numele unor foști mari jucători.

ADVERTISEMENT

Cele mai multe nume au fost propuse într-o evidentă tentă de ironie, având în vedere ratările succesive al ”tricolorilor” de a fi prezenți la turneele finale majore.

Până la urmă câștigător ar putea fi declarat un internaut care a propus ca ciobănescul carpatin să fie botezat ”Necalificuțu”. Exceptând  amărăciunea ratării unei noi calificări, fanul României a fost, până la urmă, cel mai inspirat în contextul meciului cu Islanda.

ADVERTISEMENT
Ciobanescul Carpatin, mascota echipei naționale de fotbal a României. Sursa foto: iqads.ro

 

Matematic România poate ajunge la barajul de calificare, dar e la mâna Islandei

În meciul cu Islanda, ”tricolorii” nu au reușit să-și păstreze mintea limpede. Cele câteva oportunități au fost irosite, iar selecționerul Mirel Rădoi nu a avut reacția care să schimbe imaginea, nu cea mai bună, lăsată de băieții lui în această campanie de calificare.

Macedonia de Nord a făcut instrucție cu Armenia, la Erevan, și a trecut pe locul 2 al grupei, care duce la barajul de calificare. În ultima etapă, programată la sfârșitul acestei săptămâni, Macedonia de Nord va primi vizita ”vikingilor” și nu au altă opțiune decât victoria.

Orice alt rezultat, coroborat cu un succes al ”tricolorilor” cu Liechtenstein, ar duce la o rocadă în clasament, cu România calificată in extremis la baraj.

ADVERTISEMENT