Sport

Barajul din care nu va retrograda nicio echipă! FRF va organiza meciurile degeaba. Cum s-a ajuns la acestă situaţie. Exclusiv

FRF va organiza barajul de retrogradare din Liga 2, însă echipa pierzătoare nu va retrograda pentru că Gaz Metan Mediaş şi Academica Clinceni au şanse mari să intre în faliment.
22.04.2022 | 18:32
Barajul din care nu va retrograda nicio echipa FRF va organiza meciurile degeaba Cum sa ajuns la acesta situatie Exclusiv
Barajul din care nu va retrograda nicio echipă! FRF va organiza meciurile degeaba. Cum s-a ajuns la acestă situaţie. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Fotbalul românesc continuă să ofere mai multe anomalii. În Casa Pariurilor Liga 1 cele două formaţii retrogradate direct se ştiu încă din luna februarie, Academica Clinceni şi Gaz Metan Mediaş fiind ţinute în viaţă artificial pentru a se putea disputa toate meciurile şi să se încaseze toţi banii din drepturile tv.

Barajul din care nu va retrograda nicio echipă! FRF va organiza meciurile degeaba

În condiţiile în care cele două formaţii care au grave probleme financiare se pregătesc să dispară la finalul sezonului, FRF organizează degeaba barajul de retrogradare din Liga 2. Este vorba de un meci tur-retur între echipele care încheie pe locul 5 în play-out-ul ligii secunde.

ADVERTISEMENT

Cel mai probabil barajul se va disputa între FC Braşov şi Poli Timişoara, însă meciurile vor avea caracter amical. Gaz Metan şi Academica vor intra în faliment şi nu vor mai evolua în sezonul viitor în al doilea eşalon.

Unirea Constanţa profită de falimentul anunţat de la Clinceni şi Mediaş! Rămâne în Casa Pariurilor Liga 1

Astfel, indiferent de echipa care se va impune la baraj şi pierzătoarea va rămâne în liga secundă. Dar asta nu e tot. Pentru că mai rămâne un loc vacant în Liga 2, care va fi ocupat la finalul stagiunii de una dintre echipele care retrogradează direct. Din informaţiile FANATIK, este foarte probabil ca Unirea Constanţa să fie echipa care se salvează.

ADVERTISEMENT

În acest scenariu foarte probabil, doar trei echipe vor retrograda din liga a doua, în loc de cinci. Şi numele lor se ştie: Astra Giurgiu, Dunărea Călăraşi şi Dacia Unirea Brăila. Toate cele trei echipe au 11 puncte însumat.

Probleme şi la barajul de Liga 1! CSA Steaua nu are drept de promovare

Probleme există şi la barajul de promovare/retrogradare în Casa Pariurilor Liga 1. La Hermannstadt există probleme financiare, în timp ce echipa Armatei, CSA Steaua nu a obţinut drept de promovare.

ADVERTISEMENT

“Militarii” nu sunt de acord şi anunţă că vor lupta pe toate căile pentru a obţine dreptul de promovare. CSA Steaua este în acest moment pe locul patru, cu 42 de puncte, două mai mult decât Concordia Chiajna:

“Militarii” nu se lasă: “Eu cred că legea aceasta este discutabilă și nu este foarte clară”

“Se speră la promovare până în ultima clipă. Avem această datorie de a lupta pentru promovare pe toate căile. Trebuie să facem totul pentru club, pentru suporteri, pentru jucătorii care au această dorință de a juca în prima ligă.

ADVERTISEMENT

Eu cred că legea aceasta este discutabilă și nu este foarte clară. Trebuie clarificate lucrurile. Dar în primul rând trebuie ca echipa să câștige acest drept pe teren. Sunt două deplasări foarte dificile, pe care trebuie să le gestionăm bine”, a spus George Ogăraru la Digisport.

  • 3 echipe vor retrograda, efectiv, din Liga 2
  • 2 echipe din Casa Pariurilor Liga 1 sunt în pragul falimentului (Academica Clinceni, Gaz Metan Mediaş)
ADVERTISEMENT
Tags: