Sport

S-au aliniat astrele pentru Dinamo! “Câinii” ar putea scăpa de cei mai puternici adversari de la baraj după ce au evitat retrogradarea directă

Dinamo este condamnată la baraj, însă adversarele cad pe capete. Chiar dacă elevii lui Uhrin au un sezon foarte modest, cei mai puternici adversari care ar putea ajunge la baraj se confruntă cu probleme.
11.04.2022 | 18:00
Sau aliniat astrele pentru Dinamo Cainii ar putea scapa de cei mai puternici adversari de la baraj dupa ce au evitat retrogradarea directa
Imagine din meciul Dinamo - FC U Craiova 1-2. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Înfrângerea suferită cu FC U Craiova, scor 1-2, duce Dinamo la baraj. “Câinii” sunt la 9 puncte de Chindia, aflată pe primul loc deasupra liniei şi doar o minune ar putea să scoată echipa lui Uhrin din zona periculoasă în ultimele 5 etape din play-out.

“Câinii” au scăpat de emoţiile retrogradării directe după ce Academica şi Gaz Metan sunt aproape de faliment

Însă, pentru Dinamo se aliniază astrele şi în ceea ce priveşte barajul. Mai întâi, “câinii” au profitat de problemele financiare ale Academicii Clinceni şi Gaz Metan Mediaş, cluburi care ocupă cele două poziţii de retrogradare directă.

ADVERTISEMENT

Dacă cele două formaţii nu ar fi fost în faliment, Dinamo ar fi tremurat serios în acest final de campionat şi pentru locul de baraj. Aşa, echipa lui Dusan Uhrin are, măcar, liniştea locului de baraj, al unei ultime şanse de rămânere în Casa Pariurilor Liga 1.

Se aliniază astrele pentru Dinamo şi în Liga 2! Hermannstadt, mari probleme financiare, CSA Steaua nu are drept de promovare

Soarta le zâmbeşte dinamoviştilor şi în ceea ce priveşte adversarii care vin din Liga 2. Petrolul şi Hermannstadt sunt pe primele două poziţii, care asigură promovarea directă, iar pe locul trei este U Cluj, un oponent care se poate dovedi foarte puternic pentru Dinamo.

ADVERTISEMENT

Însă, Hermannstadt are probleme financiare. Echipa sibiană este în insolvenţă şi jucătorii au restanţe salariale de mai multe luni. Dacă lucrurile nu se vor regla, echipa lui Marius Măldărăşanu s-ar putea destrăma chiar în finalul campionatului, când se află pe loc de promovare.

Dani Coman: “Dacă nu le dai salariile jucătorilor o lună, două, trei, pot să stau eu și-n cap”

Dani Coman, preşedintele clubului, a spus că va avea o şedinţă decisivă cu oficialii clubului: “Mi-aș dori să-mi duc proiectul la bun sfârșit, să promovăm, dar asta nu mai depinde de Dani Coman.

ADVERTISEMENT

Poate să vină oricine, dacă nu le dai salariile jucătorilor o lună, două, trei, pot să stau eu și-n cap, că tot nu vom promova. Oamenii din fotbal nu înțeleg un lucru, că dacă nu le dai banii jucătorilor o perioadă, iar cu o zi înaintea meciului le promiți luna de pe cer, jucătorii vor, dar nu mai pot”, a spus Coman în Gsp.

Situaţia este în aer la Hermannstadt şi, cel mai mult de această criză ar putea profita U Cluj, dar şi Dinamo. “Şepcile roşii” ţintesc un loc de promovare directă, în timp ce Dinamo ar putea scăpa de un adversar puternic la baraj.

ADVERTISEMENT

Dinamo ar putea da la baraj peste Concordia Chiajna sau Unirea Slobozia

Mai mult, nici echipa de pe locul patru nu are drept de promovare. CSA Steaua trebuie să îşi schimbe forma de organizare pentru a putea evolua în Casa Pariurilor Liga 1, iar FRF a comunicat că în acest moment nu sunt întrunite condiţiile ca echipa Armatei să evolueze pe prima scenă.

Într-un scenariu în care Hermannstadt are probleme financiare grave şi s-ar putea dezintegra, iar CSA Steaua nu are drept de promovare, la baraj ar putea participa echipele de pe locurile 5 şi 6 din play-off-ul ligii secunde.

Astfel, în locul unui adversar puternic precum Hermannstadt sau U Cluj, Dinamo ar putea da peste Concordia Chiajna sau Unirea Slobozia, oponenţi accesibili în comparaţie cu cei din vârful clasamentului.

  • 5 victorii a obţinut Dinamo în întregul sezon de până acum
  • 9 puncte au “câinii” de recuperat pentru a scăpa locurile de baraj
ADVERTISEMENT