News

Bărbat cu cancer, plimbat între spitalele bucureștene: “Orice efort pentru mine a însemnat un chin”

Valentin, un bărbat care suferă de cancer, a trăit un adevărat chin, după ce a fost plimbat între spitalele bucureștene. Cum s-a ajuns la această situație
19.04.2023 | 08:00
Barbat cu cancer plimbat intre spitalele bucurestene Orice efort pentru mine a insemnat un chin
Valentin, un bărbat cu cancer, plimbat între spitalele bucureștene. Povestea tristă a pacientului. Sursa foto (ilustrativ): hepta.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Pentru un bărbat cu cancer din Capitală, nu doar boala e un chin, ci și sistemul medical, el fiind plimbat între spitalele bucureștene în ultimele săptămâni. Abia recent a fost internat.

Valentin, un bărbat cu cancer, plimbat între spitalele bucureștene. Povestea tristă a pacientului

Pentru Valentin Plăcintă (61 de ani), calvarul a început în ianuarie. Atunci, la Spitalul Universitar, a primit diagnosticul crunt: suferă de cancer la pancreas. Într-o primă fază, acesta spune că a fost trimis la Spitalul Colentina pentru a i se monta un stent. Trebuia astfel să înceapă tratamentul.

ADVERTISEMENT

Ulterior, a ajuns la Institutul Clinic Fundeni. Aici, timp de mai bine de o lună i s-au făcut doar analize şi consultaţii. Se plânge că nu a primit niciun tratament. Starea i se agravat și a fost internat din nou la Colentina. La externare i s-a spus că trebuie să fie văzut din nou de un chirurg şi un oncolog.

Din păcate pentru el, de la spitalul Universitar a primit vestea că nu mai e pe listele de pacienţi ale medicului curant şi nu i se pot da trimiteri. Chinul său a continuat. Săptămâna trecută, pe 10 aprilie, a chemat salvarea şi a ajuns din nou la Universitar.

ADVERTISEMENT

Nu a avut noroc nici aici. A fost trimis acasă, povestește el pentru Observator News. Peste doar două zile, disperat, şi-a încercat din nou şansa la Colentina. De aici, medicii i-ar fi spus că trebuie să se întoarcă la Universitar. Ajuns în această unitate, el a primit acelaşi “tratament“: medicii l-au trimis din nou acasă. Abia pe 18 aprilie, fiica lui l-a dus la Institutului Clinic Fundeni. Într-un final, bărbatul a fost internat.

Orice efort pentru mine a însemnat un chin. Aveam ameţeli, eram foarte slăbit. Ai deznădăjnuiri, simţi că nu se poate rezolva ceva şi îşi este greu, îţi pierzi orice speranţă. Acum sunt cam slăbit, mă simt oarecum sufleteşte mai bine că am un pic de atenţie din partea cuiva”, povestește, cu lacrimi în ochi, Valentina, pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT

Ce spun reprezentanții spitalelor. Ministerul Sănătății anunță o anchetă

Liviu Oltean, director medical Spitalul Colentina, afirmă că starea lui Valentin era gravă încă de când a venit în unitate. ”Vorbim de o patologie tumorală pancreatică, o boală extrem de gravă, dar cu succesul iniţial al primei proceduri, pacientul este îndrumat către proceduri de tip chirurgical şi oncologic”.

La rândul său, directorul de la Spitalul Fundeni afirmă că pacientul a fost internat marți, 18 aprilie, în unitatea medicală. Acesta nu spune absolut nimic despre modul în care a fost tratat Valentin când a ajuns în repetate rânduri la ambulatoriu.

ADVERTISEMENT

Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii au avut și ei o poziție despre acest caz grav. Oficialii anunță că au început o anchetă şi aşteaptă explicaţii de la toate spitalele pe unde a trecut pacientul bolnav de cancer.

ADVERTISEMENT
Tags: