News

Bărbat de 41 de ani, decedat din cauza rujeolei. Pacientul a refuzat administrarea de oxigen

Un bărbat de 41 de ani din județul Sibiu a decedat din cauza rujeolei. Inițial, a refuzat administrarea de oxigen la spital. La câteva ore distanță s-a stins.
11.04.2024 | 17:31
Barbat de 41 de ani decedat din cauza rujeolei Pacientul a refuzat administrarea de oxigen
Bărbat de 41 de ani din Sibiu, decedat la spital din cauza rujeolei. Greșeala care i-a grăbit sfârșitul. Sursa foto: Spitalul Sibiu / Facebook
ADVERTISEMENT

Caz tragic la Sibiu, acolo unde un bărbat de doar 41 de ani a decedat din cauza rujeolei. Pacientul fusese infectat la domiciliu, de la copilul său. La spital, a făcut însă o eroare care s-a dovedit a-i fi fatală.

Bărbat de 41 de ani din Sibiu, decedat la spital din cauza rujeolei. Greșeala care i-a grăbit sfârșitul

Din informațiile presei locale, victima acestei boli extrem de periculoase vine din localitatea Vurpăr. Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Sibiu spun că bărbatul a fost internat, initial, prin UPU la Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu, în data de 5 aprilie.

ADVERTISEMENT

Avea simptome destul de severe: febră, dureri musculare, tuse, stare general alterată. El ar fi contactat boala de la copilul său. Acest lucru s-a aflat după internare, întrucât minorul nu a fost dus la medic pentru diagnostic și tratament, scrie Turnul Sfatului.

DSP Sibiu informează că, într-o primă fază, bărbatul s-a tratat acasă, fără a se prezenta la medic. Pentru că simptomele se intensificau, a ajuns în cele din urmă la spital.

ADVERTISEMENT

Aici, starea lui s-a agravat în mod considerabil. În ciuda acestui aspect, a refuzat internarea pe secția de Terapie Intensivă (ATI). Familia a semnat pe propria răspundere externarea bolnavului.

Decizia luată avea să se dovedească una fatală. Autoritățile spun că bărbatul a revenit la unitatea medicală, dar nu s-a mai putut face nimic pentru el. La doar câteva ore distanță de la ultima internare, a murit.

ADVERTISEMENT

”Simptomatologia a debutat în urmă cu aproximativ 10 zile, dar pacientul nu s-a prezentat la medic și s-a tratat fără recomandare, la domiciliu. La scurt timp după internarea în spital, se constată apariția unei erupții cutanate, se suspicionează o boală eruptivă și se solicită consult de Boli Infecțioase.

În urma examinării se recomandă transferarea pacientului la SCJU – Terapie Intensivă, având în vedere că se afla în stare de insuficiență respiratorie severă, cu necesitatea administrării de oxigen, dar în urma refuzului acestuia, este internat în cele din urmă pe secția de Boli infecțioase a SCJU Sibiu.

ADVERTISEMENT

În după amiaza aceleiași zile, familia solicită însă externarea, pe propria răspundere, pacientul pleacă acasă, dar va reveni câteva ore mai târziu, cu stare generală alterată, la scurt timp după aceasta survenind decesul”, spun reprezentanții DSP Sibiu.

ADVERTISEMENT