News

Bărbat din Botoșani, înjunghiat în stomac de soție. Tânăra de 26 de ani, reținută pentru 24 de ore

O tânără de 26 de ani, din Botoșani, a fost reținută pentru 24 de ore după ce și-a înjunghiat soțul cu un cuțit în stomac
21.05.2023 | 20:32
Barbat din Botosani injunghiat in stomac de sotie Tanara de 26 de ani retinuta pentru 24 de ore
O tânără din Botoșani și-a înjunghiat soțul în stradă. Sursa foto: Monitorul de Botoșani
ADVERTISEMENT

Tânăra de 26 de ani a fost reținută pentru 24 de ore după ce procurorii au schimbat încadrarea juridică a faptei din violență în familie în violență în familie sub forma tentativei de omor.

Bărbat înjunghiat de soție pe stradă în Botoșani

Duminică după-amiază, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Botoşani a anunţat că poliţiştii din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale au reţinut pentru 24 de ore o tânără de 26 de ani, din municipiul Botoşani. Aceasta este bănuită de comiterea infracţiunii de violenţă în familie sub forma tentativei de omor.

ADVERTISEMENT

Potrivit unui comunicat de presă al IPJ Botoșani, poliţiştii au stabilit în urma cercetărilor că pe fondul unor neînţelegeri în familie femeia şi-a înjunghiat soţul în zona abdominală. „Din cercetări, a reieșit faptul că aceasta, pe fondul unor neînțelegeri în familie, i-ar fi provocat soțului său leziuni fizice ce au necesitat îngrijiri medicale”, au precizat reprezentanții IPJ Botoșani.

Bărbatul, în vârstă de 38 de ani, ar fi fost înjunghiat în plină stradă, fiind ajutat de mai mulți trecători care au sunat la numărul de urgențe 112. Zona s-a umplut imediat de forțe de ordine, jandarmi și polițiști. Bărbatul a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale, iar soția sa a fost dusă în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al IPJ Botoşani.

ADVERTISEMENT

În arest pentru tentativă de omor

Inițial tânăra de 26 de ani a fost reținută pentru 24 de ore pentru infracțiunea de violență în familie. Duminică ea a fost prezentată în fața judecătorilor cu propunerea de arest preventiv pentru 30 de zile, după ce procurorii au schimbat încadrarea faptei în violență în familie sub forma tentativei de omor.

„În urma probatoriului administrat privind cazul tinerei de 26 de ani, din municipiul Botoșani, care și-ar fi înjunghiat soțul în zona abdomenului, provocându-i leziuni care au necesitat îngrijiri medicale, a fost schimbată încadrarea juridică a faptei, în violență în familie sub forma tentativei de omor”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Botoşani.

ADVERTISEMENT

Soțul femeii a a fost operat de urgență sâmbătă seară, fiind apoi internat în secţia de chirurgie generală. „Pacientul a suferit trei plăgi, una superficială, la antebraţ, una mai profundă, la bărbie şi o a treia, mai gravă, în abdomen. Din fericire a fost stabilizat şi este în afara oricărui pericol”, a declarat, pentru Monitorul de Botoșani, un medic de la Spitalului Judeţean de Urgenţă.

Anchetatorii au susținut că deși rănile suferite de bărbat nu i-au pus viața în pericol, soția sa a acționat cu intenția de a-l răni. De altfel, în presa locală există mai multe explicații pentru acest incident. Unele publicații au scris că tânăra și-a înjunghiat soțul în plină stradă și că cei doi erau împreună din anul 2021. Întreg incidentul ar fi pornit de la faptul că bărbatul, care lucra ca șofer pe TIR, ar fi aflat că soția sa l-ar și înșelat cu un alt bărbat și a ales să o confrunte. Tânăra a avut însă o reacție violentă, și l-a înjunghiat cu un cuțit.

ADVERTISEMENT

Alte publicații au scris că incidentul s-a petrecut chiar la intrarea în apartamentul celor doi, fiind chiar surprins de camerele de luat vederi montate în casă. Astfel, în această variantă a evenimentelor, femeia îi deschide ușa soțului având deja cuțitul pregătit în mâna care este după ușă.

Când soțul intră în casă, femeia deschide larg ușa și-l lovește cu cuțitul de mai multe ori, nimerindu-l de trei ori. Apoi are loc o urmărire pe scările locuinței, urmărire ce se sfârșește în stradă, acolo unde trecătorii sar în ajutorul bărbatului înjunghiat.

ADVERTISEMENT