ADVERTISEMENT
News

Bărbat din Harghita, rănit grav de un urs. A fost al doilea atac din ultimele 48 de ore în zonă

Un bărbat din Harghita este în stare gravă după ce a fost atacat de urs. A fost al doilea astfel de eveniment din ultimele 48 de ore în județ.
Autor: Adrian Baciu | 20.06.2021 | 19:23
Bărbat din Harghita, rănit grav de un urs. A fost al doilea atac din ultimele 48 de ore în zonă
Scene înfiorătoare în Harghita. Un bărbat a fost atacat de urs. Victima are doar 29 de ani. Sursa foto: Facebook

Un bărbat în vârstă de 53 de ani din Harghita a fost atacat, duminică, de un urs. Incidentul s-a petrecut în localitatea Căpâlnița.

ADVERTISEMENT

În urma atacului, cetățeanu a fost rănit grav și a fost supus unei intervenții chirurgicale de urgență.

Atacul de duminică vine la doar două zile după ce un alt bărbat a fost atacat de un urs în apropierea unei ferme de lângă localitatea Săcel.

ADVERTISEMENT

Bărbat din Harghita, în stare gravă după ce a fost atacat de urs. Al doilea eveniment în ultimele 48 de ore

Atacul din cursul acestei zile a fost anunțat de președintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba.

”Ursul a atacat din nou la Căpâlnița! Azi, 20 iunie, un bărbat de 53 de ani și câinele acestuia au fost atacați de urs la Căpâlnița, într-o zonă împădurită numită Strung. Bărbatul verifica gardul electric și animalele în timp ce s-a produs atacul.

ADVERTISEMENT

Bărbatul rănit a primit îngrijiri de urgență și apoi a fost transportat la Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc, fiind suspus unei intervenții chirurgicale ce a durat aproximativ o oră”, a anunțat Borboly.

Potrivit oficialului, bărbatul are leziuni toracice, o leziune mai profundă și răni în zona coastelor, dar acestea nu au fost rupte.

ADVERTISEMENT

”Pe suprafața corpului pot fi observate zgârieturi superficiale, posibil că a fost atacat din lateral de urs. Starea pacientului este stabilă. Mulțumesc echipei spitalului pentru intervenția promptă. Sunt necesare acțiuni și măsuri rapide și concrete din partea ministerului”, spune preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, pe Facebook.

Un bărbat din Săcel, atacat de urs vineri

Vineri, 18 iunie, un alt bărbat a fost atacat de urs la o fermă de lângă localitatea Săcel. Și acesta a fost supus unei intervenţii chirugicale la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc, transmite Agerpres.

ADVERTISEMENT

Evenimentul a fost anunțat tot de preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, pe pagina sa de Facebook.

”Ursul a atacat din Nou! Un bărbat de 54 de ani a fost atacat în zorii zilei la o fermă de lângă Săcel. Acesta a fost transportat imediat la spitalul din Odorheiu Secuiesc unde i s-a acordat asistenţa medicală de urgenţă, şi în urma CT-ului efectuat a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc.

ADVERTISEMENT

În acest moment se află în sala de operaţii, deoarece a suferit răni grave în zona pieptului”, a scris Borboly Csaba, pe Facebook.

Tags:
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!