News

Bărbat din Iași, decedat pe plajă. La Sibiu, un tânăr e în comă după un salt în piscină

Tragedie în Iași: un bărbat a decedat pe o plajă din oraș. În centrul țării, la Sibiu, un tânăr e în comă profundă după un salt în piscină.
03.08.2023 | 15:09
Barbat din Iasi decedat pe plaja La Sibiu un tanar e in coma dupa un salt in piscina
Bărbat din Iași, decedat pe plajă. Sursa foto (ilustrativ): hepta.ro
ADVERTISEMENT

Cazuri tragice raportate în ultimele ore în România. La Iași, un bărbat a decedat pe o plajă amenajată în oraș. În Sibiu, un tânăr de 21 de ani se zbate între viață și moarte după ce a sărit în piscină.

Bărbat din Iași, decedat pe plajă

Din primele informații, tragedia din Iași a avut loc joi dimineață. Un bărbat de 67 de ani venise la plaja Nicolina. La un moment dat i s-a făcut rău, fiind alertate echipele medicale.

ADVERTISEMENT

Un echipaj sosit de urgenţă la faţa locului a încercat să îl resusciteze, dar în final s-a constatat decesul. Se pare că bărbatul a suferit un infarct. Acesta era cunoscut ca având probleme cardiace.

”La data de 03 august, polițiștii din cadrul Secției nr. 6 Poliție Iași au fost sesizați prin apel unic de urgență 112 cu privire la faptul că unui bărbat i s-a făcut rău în timp ce se afla la plaja Nicolina din municipiul Iași.

ADVERTISEMENT

Ulterior, a fost constatat decesul bărbatului în vârstă de 67 de ani. A fost emisă ordonanța de efectuare a necropsiei medico-legale în vederea stabilirii cauzei decesului. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă”, au precizat reprezentanții Politiei.

La Sibiu, un tânăr e în comă profundă după un salt în piscină

Pe secția de Anestezie Terapie Intensivă (ATI) din Sibiu este internat un tânăr de 21 de ani, în comă profundă. Recent, în timpul unei petreceri, acesta a sărit într-o piscină.

ADVERTISEMENT

Imediat după incident, celelalte persoane aflate la petrecere l-au scos din apă şi au chemat o ambulanţă. Tânărul era deja în stop cardio-respirator. Medicii l-au resuscitat lângă acea piscină, după care l-a adus la spital ”în stare foarte gravă, cu multiple traumatisme”. Tânărul a fost intubat și este ventilat mecanic, spune purtătorul de cuvânt al SCJU Sibiu, Decebal Todăriţă, citat de Agerpres.

Din păcate, șansele de supraviețuire ale băiatului sunt foarte mici. Medicul coordonator de la ATI, unde este internat tânărul, Alina Bereanu, spune  că ”prognosticul este rezervat” în acest caz.

ADVERTISEMENT

”Starea de după stopul resuscitat este un diagnostic foarte grav, ce poate fi mai rău şi dintre traumatisme este afectată coloana cervicală, măduva este afectată. El este în comă profundă, cu traumatism cranio-cerebral, cu traumatism de coloană cervicală sever şi traumatisme de membre inferioare.

Nouă nu ne lipseşte nimic, dar prognosticul este rezervat”, a explicat medicul de terapie intensivă. În acest moment, medicii din ATI îi menţin funcţiile vitale ale tânărului. El este evaluat zilnic.

ADVERTISEMENT
Tags: