Sport

Barcelona a oficializat transferul lui Sergio Aguero: ”Este cea mai bună echipă din lume”. Video

La doar două zile după ce a jucat ultimul meci pentru Manchester City, atacantul Sergio Aguero s-a transferat la FC Barcelona.
31.05.2021 | 19:20
Barcelona a oficializat transferul lui Sergio Aguero Este cea mai buna echipa din lume Video
ADVERTISEMENT
31-05-2021
16:21

Sergio Aguero, primele cuvinte ca jucător al Barcelonei

Atacantul argentinian Sergio Aguero a fost prezentat oficial de FC Barcelona și a declarat că a ajuns la cea mai bună echipă din lume.

”Barcelona este cea mai bună echipă din lume, toţi ştim asta. A fost o decizie foarte bună. Este un pas mare în carieră şi sunt fericit. Sper să contribui la cât mai multe reuşite pentru club.

Sper să ajut cât de mult pot. Suntem o echipă unită şi o să dau tot ce am mai bun. Îmi doresc să realizăm lucruri mari la finalul sezonului. Sper ca fanii să fie încântaţi. Deja m-au văzut cum joc pentru altă echipă.

Am ajuns în Europa la 18 ani, la Atletico, care m-a ajutat enorm în carieră. Apoi m-am dus la Manchester City şi toată lumea ştie ce înseamnă Premier League. Acolo mi-am schimbat stilul de joc. Am o poziţie preferată. O să încerc să aduc experienţa din Anglia aici”, a declarat Aguero.

Argentinianul a fost aruncat în luptă de Pep Guardiola în ultimele minute ale finalei Champions League pe care ”cetățenii” au pierdut-o în fața lui Chelsea.

Vestea venirii lui Aguero pe Camp Nou poate fi un motiv în plus de bucurie pentru fanii catalani, deoarece acesta își condiționase mutarea doar dacă prietenul său Leo Messi va rămâne la Barca.

ADVERTISEMENT

Transferul lui Sergio Aguero la Barcelona s-a făcut

Într-un anunț făcut pe site-ul oficial al clubului, FC Barcelona a menționat că Sergio Aguero a fost transferat la gruparea catalană, iar prezentarea oficială va avea loc în această seară.

”La ora 18:00 (ora locală, ora 19:00 în România), Aguero va semna contractul într-o ceremonie privată, la 18:25 va fi o sesiune foto pe Camp Nou, iar la ora 19:00 va fi prezentarea oficială în cadrul unei conferințe de presă”, au precizat catalanii.

ADVERTISEMENT

Atacantul argentinian va semna un contract pe două sezoane, iar clauza de reziliere va fi de 100 de milioane de euro. Gruparea de pe Camp Nou nu a oferit detalii despre salariul pe care îl va primi jucătorul.

Argentinianul e în istoria Premier League

La vârsta de 15 ani și 35 de zile, Sergio Aguero a devenit cel mai tânăr jucător care a jucat vreodată în prima divizie argentiniană cu Independiente Buenos Aires. Apoi el s-a transfertat în Europa și a jucat pentru Atletico Madrid și Manchester City.

ADVERTISEMENT

După 10 sezoane pe Etihad Stadium, argentinianul pleacă de la Manchester City în poziția de golgheter all-time al echipei și ca jucătorul străin cu cele mai multe goluri înscrise în Premier League.

Aguero a jucat 390 de meciuri pentru ”cetățeni, a marcat 260 de goluri, a oferit 74 de pase decisive și a câștigat 15 trofee – cinci titluri în Premier League, Cupa Angliei o dată, șase Cupe ale Ligii și 3 Supercupe ale Angliei.

ADVERTISEMENT

Aguero va avea statuie la Etihad Stadium

Atacantul care va împlini 33 de ani peste două zile nu este la prima experiență în La Liga. El a jucat pentru Atletico Madrid timp de cinci sezoane și și-a trecut în palmares Europa League în 2010 și Supercupa Europei în 2011.

Președintele reales al clubului FC Barcelona, Joan Laporta, a promis că principala lui preocupare în această vară va fi să-l păstreze pe Lionel Messi și pentru acest lucru i-a promis superstarului că-l va aduce pe Camp Nou pe prietenul său Kun Aguero.

După ce a oficializat plecarea lui Sergio Aguero, conducerea lui Manchester City a anunțat că îi va ridica argentinianului o statuie în fața stadionului Etihad. De același tratament s-au bucurat în trecut și Vincent Kompany sau David Silva.

ADVERTISEMENT