Sport

Barcelona caută antrenor după anunțul lui Xavi! 3 mari favoriți, dar și variante surpriză pe Camp Nou

Barcelona este în căutare de antrenor. Spaniolii au 6 luni la dispoziție pentru a se decide în privința noului tehnician. Xavi îi va părăsi pe catalani la finalul sezonului.
28.01.2024 | 11:09
Barcelona cauta antrenor dupa anuntul lui Xavi 3 mari favoriti dar si variante surpriza pe Camp Nou
Barcelona este in cautarea unui nou antrenor pentru a-l inlocui pe Xavi
ADVERTISEMENT

În urma anunțului surprinzător al lui Xavi Hernandez privind plecarea sa de la conducerea echipei Barcelona la sfârșitul lunii iunie, clubul catalan se află acum în căutarea unui nou antrenor. Având în vedere necesitatea unei perioade de reconstrucție, se conturează deja câțiva candidați pentru acest post, iar printre aceștia se află nume precum Rafa Marquez, Thiago Motta sau Michel Sanchez. Cei trei sunt marii favoriți

Xavi va pleca de la Barcelona la finalul sezonului

Cu doar 24 de ore înainte, și Jurgen Klopp a anunțat că se retrage de la conducerea echipei Liverpool, creând astfel o situație în care două dintre cele mai importante posturi de antrenorat din fotbal sunt acum disponibile. Cu toate acestea, Barcelona pare a fi o destinație mai puțin atractivă în comparație cu Liverpool, iar noul antrenor va trebui să gestioneze și o perioadă de reconstrucție.

ADVERTISEMENT

Printre opțiunile care au fost discutate, se remarcă Thiago Motta, actualul antrenor al lui Bologna din Serie A, care a reușit să aducă echipa în apropierea unui loc european prin tactici atent studiate. Cu toate acestea, există îngrijorarea că presiunea de a antrena o echipă precum Barcelona ar putea fi prea mare pentru Motta, având în vedere experiențele mai puțin strălucite de la Genoa și Spezia.

O altă opțiune care ar putea fi dificil de obținut este Andoni Iraola, antrenorul care a avut succes cu Rayo Vallecano și acum se află la conducerea lui Bournemouth în Premier League. Cu toate acestea, un transfer rapid ar putea implica o sumă de transfer considerabilă, iar acest aspect ar putea fi o provocare pentru Barcelona, care încearcă să-și limiteze cheltuielile.

ADVERTISEMENT

Conducerea echipei dezbate posibilele variante

Michel Sanchez, antrenorul de la Girona, și-a adus echipa în atenția publicului prin performanțe remarcabile, iar stilul său agresiv ar putea aduce un suflu nou la Barcelona, unde fotbalul a devenit uneori prea previzibil.

O altă opțiune este Rafa Marquez, actualul antrenor al echipei secunde a lui Barcelona. Promovarea sa ar putea reprezenta o soluție internă, dar aceasta implică riscuri considerabile, deoarece Marquez nu are experiență la nivel înalt.

ADVERTISEMENT

În lista posibililor antrenori se mai află și Francisco Javier Garcia Pimienta, antrenorul de la Las Palmas, care a impresionat în La Liga, și Marcelo Gallardo, fostul antrenor de la River Plate, care are o experiență neobișnuită în ultimul an.

Cu Xavi părăsind postul de antrenor la Barcelona, următorul pas pentru club este crucial. Cu atâtea opțiuni pe masă, conducerea echipei va trebui să facă o alegere înțeleaptă pentru a asigura succesul pe termen lung și pentru a naviga cu succes perioada de reconstrucție a echipei.

ADVERTISEMENT
Tags: