Sport

Barcelona, datoare față de un jucător cu doar 17 minute jucate. Suma pe care trebuie să o plătească după hotărârea instanței

Barcelona a pierdut procesul cu un jucător și va trebui să plătească o sumă de bani după decizia nefavorabilă din partea instanței.
10.01.2023 | 17:09
Barcelona datoare fata de un jucator cu doar 17 minute jucate Suma pe care trebuie sa o plateasca dupa hotararea instantei
Barcelona va trebuie să-i achite 7,7 milioane de euro lui Matheus Fernandes.
ADVERTISEMENT

Matheus Fernandes nu a impresionat în tricoul Barcelonei, astfel, „catalanii” au decis să „scape” încă din vara lui 2021 de mijlocașul brazilian adus în 2020 de la Palmeiras. Totuși, fotbalistul s-a opus plecării și a decis să apeleze la instanță pentru a contesta decizia ibericilor.

Barcelona a pierdut în instanță și îi datorează 7,7 milioane de euro lui Matheus Fernandes

Matheus Fernandes se anunța una dintre marile speranțe ale Barcelonei după transferul din ianuarie 2020 pentru 7 milioane de euro de la Palmeiras. În vara lui 2021, mijlocașul brazilian a primit un mail prin care a fost anunțat de rezilierea contractului cu formația pregătită de Xavi.

ADVERTISEMENT

Totuși, fotbalistul trecut și pe la Valladolid a dat-o în judecată pe Barcelona, iar decizia instanței a fost în favoarea mijlocașului în vârstă de 24 de ani. Matheus Fernandes i-a solicitat daune în valoare de 14,8 milioane de euro, însă instanța i-a dat dreptate pe jumătate.

Astfel, Barcelona trebuie să îi plătească lui Matheus Fernandes daune în valoare de 7,7 milioane de euro, anunță publicația iberică sport.es. „Catalanii” nu sunt de acord cu hotărârea instanței și vor face apel la Curtea Supremă de Justiție.

ADVERTISEMENT

Matheus Fernandes, marea speranță a Barcelonei. „Catalanii” îi fixase o clauză de reziliere de 300 de milioane de euro

Oficialii Barcelonei au plătit 7 milioane de euro pentru Matheus Fernandes, pe care îl vedeau unul dintre viitori fotbaliști de bază din lotul „blaugrana”.

Încrederea pe care „catalanii” i-au acordat-o lui Matheus Fernandes reiese din clauza de reziliere de 300 de milioane de euro pe care i-au trecut-o în contract. În contradicție, mijlocașul brazilian a evoluat doar 17 minute în tricoul Barcelonei.

ADVERTISEMENT

Singura apariție a fotbalistului a fost într-un meci din Champions League împotriva lui Dinamo Kiev. După plecarea de pe Camp Nou, Matheus Fernandes s-a întors la Palmeiras, care l-a împrumutat în ultimul an la RB Bragantino.

  • 1,5 milioane de euro este cota de piață a lui Matheus Fernandes, conform Transfermarkt.

Barcelona vrea să-l transfere pe Benjamin Pavard

Barcelona, care se confruntă cu probleme de ordin financiar, vrea să-l transfere pe Benjamin Pavard, campion mondial cu Franța în 2018. Fundașul selecționatei din Hexagon mai are contract cu Bayern Munchen până în vara anului 2024.

ADVERTISEMENT

Totuși, „catalanii” vor să-l transfere încă din vara acestui an pe Benjamin Pavard, iar primele negocieri au avut deja loc, conform jurnalistului italian Fabrizio Romano.

În ceea ce privește transferurile în perioada de mercato din iarnă, Xavi a făcut lumină, precizând că formația de la formația de pe Camp Nou nu va pleca niciun jucător.

„Se pare că nu vom fi activi în această perioadă de transferuri. Nu vreau să plece nimeni. Suntem fericiți cu lotul actual. Echipa este formată din câștigători. Vor să câștige și îmi arată asta la fiecare antrenament. Sunt foarte fericit cu ce am la dispoziție acum”, a declarat Xavi, citat de Marca.

ADVERTISEMENT