Fotbal international

Barcelona și Juventus ar putea face un nou schimb de jucători. Italienii cer și 35 de milioane de euro

05.08.2020 | 19:43
Barcelona si Juventus ar putea face un nou schimb de jucatori Italienii cer si 35 de milioane de euro
ADVERTISEMENT

Barcelona și Juventus ar putea realiza un nou schimb de jucători după ce Arthur a ajuns în Italia, iar Pjanic pe Camp Nou. Spaniolii vor să scape de croatul Ivan Rakitic și îl doresc pe mijlocașul uruguayan al proaspetei campioane din Italia, Rodrigo Bentancur.

Din cauza pandemiei de coronavirus, Barcelona nu va putea transfera jucători pe sume uriașe. Catalanii vor să se întărească prin schimburile de jucători. Nu ar fi primul schimb de fotbaliști dintre cele două mari cluburi. Pjanic bosniacul de 30 de ani a ajuns pe Camp Nou, iar locul său la Juventus va fi luat de brazilianul Arthur.

ADVERTISEMENT

Potrivit celor de la Calcio Mercato, Barca dorește să scape de croatul Ivan Rakitic și îl propune pe acesta în locul lui Rodrigo Bentancur, jucător din Uruguay de 23 de ani. Catalanii cred că fotbalistul lui Juventus îl poate înlocui cu succes pe Sergio Busquets.

Cât valorează cei doi jucători pe site-urile de specialitate?

10 ani este diferența dintre croat și uruguayan. De aceea, italienii ar vrea să obțină și niște bani pentru fotbalistul său. Jurnaliștii din Italia scriu că noua și vechea campioană din Peninsulă vrea și 35 de milioane de euro pentru ca schimbul Bentancur-Rakitic să se realizeze.

ADVERTISEMENT

Croatul a reușit să marcheze o dată pentru Barcelona și să dea 3 pase de gol. Site-ul de specialitate transfermarkt.com îl cotează la 20 de milioane de euro.

De partea cealaltă, Rodrigo Bentancur a dat 8 pase de gol în 30 de jocuri pentru ”Bătrâna Doamnă” în stagiunea 2019-2020 a campionatului Italiei. Uruguayanul valorează 40 de milioane de euro potrivit site-urilor de specialitate.

ADVERTISEMENT

Palmaresul lui Bentancur și Rakitic

În cariera sa, Bentancur a mai evoluat în Argentina la Boca Juniors. La Juventus, a venit  în anul 2017. Ivan Rakitic a mai jucat la FC Sevilla, FC Basel și Schalke 04. Croatul a venit la Barcelona în 2014.

Jucătorul Barcei a câștigat o Ligă a Campionilor, de patru ori campionatul Spaniei, 4 Cupe ale Spaniei, 3 Supercupe ale Spaniei. De asemenea, printre trofeele importante câștigate de el se regăsește și Europa League, cucerită cu Sevilla.

ADVERTISEMENT

Rodrigo Bentancur a câștigat trei titluri în Italia cu Juventus, o Cupă și o Supercupă. În același timp, urugayanul are și două titluri de campion cu Boca Juniors.

ADVERTISEMENT
Tags: