Sport

PSG i-a găsit înlocuitor lui Mbappe. Vine de la Barcelona și costă 50 de milioane de euro

PSG e gata să achite clauza de reziliere pentru un jucător al Barcelonei în valoare de 50 de milioane de euro. Detalii de ultimă oră.
29.07.2023 | 08:02
PSG ia gasit inlocuitor lui Mbappe Vine de la Barcelona si costa 50 de milioane de euro
60 de milioane de euro e cota lui Ousmane Dembele. Sursă foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

PSG continuă campania de achiziții, iar campioana Franței e gata să îl cumpere pe Ousmane Dembele, anunță presa din Franța. Criza „Kylian Mbappe” i-a făcut să accelereze mutarea.

PSG îl aduce pe Ousmane Dembele de la Barcelona

Transferul este aproape perfectat conform jurnaliștilor francezi de la RMC Sport. În așteptarea deciziei lui Kylian Mbappe, președintele lui Paris Saint-Germain, Nasser Al-Khelaifi, negociază deja cu jucătorul catalanilor.

ADVERTISEMENT

Internațional francez în vârstă de 26 de ani nu s-a adaptat pe Camp Nou, deși spaniolii au plătit în 2017 nu mai puțin de 135 de milioane de euro celor de la Borussia Dortmund.

Evaluat de Transfermarkt la 60 de milioane de euro, jucătorul Barcelonei are o clauză de reziliere de doar 50 de milioane de euro, iar francezii sunt gata să profite de acest lucru.

ADVERTISEMENT

PSG, cursă contracronometru pentru Dembele

PSG trebuie însă să se grăbească dacă vrea să perfecteze transferul. Parizienii au timp doar până la 31 iulie. De la 1 august, clauza de reziliere a lui Ousmane Dembele se va dubla!

Jucătorul mai are un an contract cu Barcelona, însă clauza sa de reziliere va crește la 100 de milioane de euro, ceea ce va face imposibilă mutarea. Cu toate acestea, de la 1 ianuarie 2024 jucătorul va putea semna cu orice club, iar în vară va rămâne liber de contract.

ADVERTISEMENT

Atacantul care a reușit 8 goluri și 9 pase decisive în 35 de meciuri în sezonul trecut este și pe placul antrenorului Luis Enrique. Președintele lui PSG i-ar fi propus deja un contract pe cinci sezoane și ar mai fi doar câteva detalii de reglat.

Transferul lui Dembele nu depinde însă de decizia lui Kylian Mbappe, iar cei doi ar putea evolua pe cele două benzi, într-un trio completat de un atacant: Harry Kane (Tottenham), Victor Osimhen (Napoli) sau Rasmus Hojlund (Atalanta)

ADVERTISEMENT

În această situație, Neymar va rămâne pe dinafară, însă dacă Mbappe va pleca de pe Parc des Princes, brazilianul îi va lua locul în banda stânga a atacului lui PSG.

ADVERTISEMENT