Sport

Barcelona vrea să-l schimbe pe Xavi cu ultimul antrenor care a câștigat Liga Campionilor cu formația catalană: „El e antrenorul preferat”

FC Barcelona va trebui să schimbe antrenorul, Xavi anunțând nu va mai continua din vară deși mai avea contract un an.
05.03.2024 | 09:20
Barcelona vrea sal schimbe pe Xavi cu ultimul antrenor care a castigat Liga Campionilor cu formatia catalana El e antrenorul preferat
Xavi și-a anunțat plecarea de la Barcelona la finalul sezonului. Foto: colaj FANATIK.
ADVERTISEMENT

Campioana en-titre din Spania, FC Barcelona nu a avut cel mai bun sezon situându-se abia pe locul trei, la șapte puncte distanță de locul întâi ocupat de  Real Madrid. Practic, pentru catalani este greu să se gândească la un nou titlu mai ales în contextul unui sezon în care au avut multe accidentări.

Xavi pleacă de la Barcelona

Celălalt obiectiv, finala  UEFA Champions League este încă în vigoare, Barcelona fiind calificată în optimi urmând să joace pe teren propriu în returul cu Napoli după un meci terminat la egalitate în tur, scor 1-1.

ADVERTISEMENT

În schimb, catalanii vor trebui să schimbe antrenorul, Xavi anunțând nu va mai continua din vară deși mai avea contract un an. Xavi a spus că decizia sa este luată în interesul clubului, cântărind foarte mult faptul că FC Barcelona nu are prea multe șanse la titlu după ultimele sincope din campionat.

FC Barcelona are câteva luni la dispoziție pentru a găsi un nou antrenor, mai multe nume fiind pe lista clubului. Barca ar fi în căutarea unui antrenor  și mai multe nume de antrenori mari au apărut în spațiul public.

ADVERTISEMENT

Pe listă au apărut mai multe nume, printre care Hansi Fick sau Jurgen Klopp, ce va pleca de la Liverpool, însă o nouă opțiune a apărut la orizont.

Luis Enrique pe lista catalanilor

Presa din Spania a anunțat că managerul sportiv Deco crede că Luis Enrique este varianta optimă pentru a-l înlocui pe Xavi. Enrique are contract cu PSG până în 2025, unde a venit în vara anului trecut.

ADVERTISEMENT

“Într-o lume ideală, antrenorul preferat al lui Deco este Luis Enrique. Cel mai mult îi place antrenorul asturian, Lui Deco îi plac antrenorii tineri, precum Arteta sau Xabi. Alonso. Îi place Roberto de Zerbi, iar metodele sale sunt de asemenea bine cunoscute. Bineînţeles, am vorbit mereu despre opţiunea germană: Flick, Tuchel… Situaţia economică este ceea ce este şi limitează, dar, în acest moment, antrenorul care îi place cel mai mult este Luis Enrique”, au precizat jurnaliștii de la Cadena Ser.

Xavi va pleca la finalul sezonului de la FC Barcelona iar o variantă foarte bună ar fi Arabia Saudită. Cluburile de acolo dar și altele din zona Golfului ar putea să îl atragă pe Xavi având în vedere că acesta știe bine zona din Golf. Xavi a fost jucător și a antrenat în Qatar, la Al Sadd, astfel că ar reveni într-o zonă pe care o cunoaște.

ADVERTISEMENT