Sport

Primele oferte pentru Xavi după anunțul plecării de la Barcelona. Unde este dorit

Xavi Hernandez a anunțat că nu va mai continua la FC Barcelona după finalul acestui sezon. Nu duce, însă, lipsă de oferte și ar putea semna un contract mult peste cel de la formația catalană.
01.02.2024 | 09:18
Primele oferte pentru Xavi dupa anuntul plecarii de la Barcelona Unde este dorit
Xavi Hernandez ar putea ajunge în Arabia Saudită începând cu sezonul viitor. Sursă foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

FC Barcelona a avut un sezon dezamăgitor până acum, iar Xavi Hernandez a răbufnit în weekend, după 3-5 pe propriul teren cu Villarreal. Va pleca de la formația catalană cu titlul obținut în 2023 și o cotă foarte bună.

Xavi este dorit în Arabia Saudită. Ar putea obține un contract mult peste cel pe care l-a semnat în 2023 cu formația catalană

Astfel că nu duce lipsă de oferte și, cum era de așteptat, saudiții sunt pregătiți să dea lovitura. Conform Sport.es, Fondul de Investiții din Arabia Saudită sondează deja posibilitatea de a-l aduce pe antrenorul iberic în noul El Dorado al fotbalului.

ADVERTISEMENT

Nu s-a pus încă problema de o echipă anume, ci mai degrabă se testează dacă există interes pentru Xavi să plece din nou din Europa. Mai ales în condițiile în care, mai scrie sursa citată, Xavi ar fi tentat să își ia un an liber, în care să petreacă mai mult timp cu familia.

Pe de altă parte, saudiții pot forța la capitolul la care știu cel mai bine, cel financiar. Xavi semnase un nou contract cu FC Barcelona în toamna anului trecut, pentru 8,5 milioane de euro pe sezon. Asta după ce venise cu un salariu anual de doar 4,5 milioane.

ADVERTISEMENT

Naționala Braziliei rămâne o variantă de luat în calcul pentru Xavi. A mai fost dorit și în trecut, dar a ales Barcelona

Cert este că saudiții ar putea crește foarte mult oferta, astfel încât să îl convingă pe Xavi. Mai ales că spaniolul este obișnuit cu viața în Golf. A jucat și a antrenat în Qatar, la Al Sadd.

Tot presa din Spania mai scrie despre o variantă pe care Xavi ar putea-o avea în următoarea perioadă. Este vorba despre naționala Braziliei, care caută de mai mult timp un nou selecționer. Iar negocierile cu Ancelotti, care păreau ca și finalizate, par acum în total impas.

ADVERTISEMENT

De altfel, Xavi a fost dorit de naționala Braziliei și înainte de a semna pentru FC Barcelona. Doar că la acea vreme, șansa de a antrena echipa pentru care a scris istorie ca jucător nu putea fi ratată de fostul mijlocaș.

Xavi încearcă să salveze acest sezon pentru FC Barcelona. Iar cea mai bună variantă rămâne traseul în UEFA Champions League

Până în vară, când va trebui să ia o decizie legată de viitorul său, Xavi încearcă să mai salveze ce se poate salva din acest sezon. FC Barcelona este pe 4 în La Liga, la 11 puncte în spatele liderului Girona, la 10 de Real Madrid. Cu mențiunea că liderul Girona are un meci mai mult disputat decât cei doi granzi. Miercuri, FC Barcelona joacă pe propriul teren cu Osasuna.

ADVERTISEMENT

Cea mai importantă miză pentru catalani rămâne parcursul în UEFA Champions League, unde în mod cert nu sunt văzuți printre favoriți. FC Barcelona joacă în optimile de finală contra lui Napoli, cu prima manșă programată pe 21 februarie, pe terenul campioanei Italiei.

ADVERTISEMENT
Tags: