Sport

Laporta a ales prima variantă de antrenor după despărțirea de Xavi. Au început negocierile la Barcelona cu fostul campion al României

Joan Laporta a început negocierile pentru înlocuirea lui Xavi, cel care a anunțat că nu va mai continua la Barcelona din sezonul viitor. Prima variantă vine din Premier League.
15.02.2024 | 12:35
Laporta a ales prima varianta de antrenor dupa despartirea de Xavi Au inceput negocierile la Barcelona cu fostul campion al Romaniei
Roberto De Zerbi ar putea să îl aibă sub comandă pe Robert Lewandowski din sezonul viitor. Sursă foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Roberto De Zerbi ar putea fi antrenorul Barcelonei în sezonul următor. Italianul, în prezent pe banca lui Brighton, este foarte apreciat de Joan Laporta. Președintele catalanilor a început deja negocierile cu reprezentanții lui De Zerbi.

Impresarii lui Roberto De Zerbi au negociat cu Joan Laporta la Barcelona. S-a discutat, de asemenea, prelungirea contractului lui Ronald Araujo

Gazzetta dello Sport a scris despre întâlnirea dintre Joan Laporta și reprezentanții lui Roberto De Zerbi. Cele două părți au negociat în primă fază pentru un alt aspect foarte important pentru campioana Spaniei: prelungirea contractului lui Ronald Araujo, scadent în 2026.

ADVERTISEMENT

Adus din Uruguay pentru 4,7 milioane de euro, Araujo s-a impus la Barcelona și este văzut ca unul dintre cei mai buni fundași din lume. Cota sa a ajuns la 70 de milioane de euro. A semnat în 2022 un contract până în 2026, cu o clauză de reziliere de 1 miliard de euro. Dar oficialii catalani vor să rezolve din timp problema unui nou contract.

FC Barcelona, concurență mare pentru aducerea lui Roberto De Zerbi, în special din partea lui Liverpool

Mai ales că Bayern Munchen este una dintre echipele care au tot încercat să îl convingă pe fundașul de 24 de ani să aleagă un transfer în Bundesliga. Astfel că șefii Barcelonei și-au dat seama că ar fi o eroare să îl lase pe Araujo cu mai puțin de doi ani de contract. Și dacă tot s-a negociat pentru noul contract al uruguayanului, discuția a ajuns repede și la De Zerbi. Impresariat tot de italienii de la Excelence Sport.

ADVERTISEMENT

Roberto De Zerbi, 44 de ani, mai are contract cu Brighton până în 2026, dar catalanii l-ar putea convinge să își încheie mai repede aventura în Premier League.

Catalanii au vrut să afle cât de mare este compensația pe care ar fi nevoiți să o plătească pentru a-l aduce pe De Zerbi, dar și care ar fi, cu aproximație, pretențiile italianului.

ADVERTISEMENT

De Zerbi este pe placul lui Laporta, mai ales pentru rezultatele celor de la Brighton. Și pentru jocul prestat de formația din Premier League sub comanda italianului. De asemenea, a fost foarte apreciat la Șahtar Donețk și la Sassuolo. Totuși, varianta De Zerbi s-ar putea dovedi mai costisitoare decât speră șefii Barcelonei, care încă se confruntă cu probleme financiare.

  • Roberto De Zerbi a câștigat două titluri de campion al României ca jucător cu CFR Cluj în sezoanele 2009-2010 și 2011-2012, dar și o Cupă a României în sezonul 2009-2010
ADVERTISEMENT

Hansi Flick și Thiago Motta sunt alte variante pe care oficialii catalani le iau în calcul pentru înlocuirea lui Xavi

Mai ales că ar trebui plătită o compensație către Brighton și, în plus, Roberto De Zerbi este și pe lista forțelor din Premier League. În special Liverpool, care caută înlocuitor pentru Jurgen Klopp, ar fi interesată. Astfel că Barcelona are și alte variante pentru postul de antrenor.

Hansi Flick ar fi și el pe lista scurtă a catalanilor. Este liber de contract din septembrie 2023, când își încheia contractul la naționala Germaniei, și a avut mult succes la Bayern Munchen. De asemenea, pe listă este și Thiago Motta, fost jucător al Barcelonei, actualmente antrenor la Bologna, în Serie A.

ADVERTISEMENT